22 Haziran 2013 Cumartesi

BITLI (SUSAMLI) KURABIYE TARIFI

BITLI (SUSAMLI) KURABIYE TARIFIBITLI (SUSAMLI) KURABIYE TARIFI
 Bugün oğluşum LYS-Fen sınavına girdi.. Tarihe not düşebilmek adına yazıyorum. Geri dönüp tarifleri düzenlediğimde ya da resim değiştirdiğimde ,yazdığım böylesi notları okurken bazen ciddi duygu seli ya da bozuk conta durumlarım oluyor..SBS ye girmiş oğlum daha önce..Kızım ÖSS fırtınasını yaşamış vs.. İnşallah hep iyi hatırlayacağımız bir gün olsun, sonuçları yüzümüzü güldürsün. Hepimizin hakkında hayırlısını versin Allah. Çünkü bu bizim için çok ciddi bir dönemeç ve sonuçları demek. Bilemiyorum önümüzdeki günler hayatımıza neler getirecek.. Ama diliyorum hepimizi mutlu edecek şeyler yaşarız, buna gerçekten şiddetle ihtiyacımız var...
HAKtan hayırlı ve mutlu eden, belalardan arıtılmış sonuçlar diliyorum tüm evlatlarımız ve kendimiz için.

BİTLİ (SUSAMLI) KURABİYE TARİFİ

malzemeler:
  • 1 paket tereyağ/margarin (250 gr)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri (bir parmak eksik)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

BİTLİ (SUSAMLI) KURABİYE nasıl yapılır?

  1. Susamı yağsız tavada rengi dönene kadar, çiğ kokusu gidene kadar kavuralım, soğutalım
  2. Karıştırma kabımıza önce yağları ve şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar karıştıralım
  3. Susamları ilave edelim
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
  5. Tepsimize yağlı kağıt serip, ceviz kadar toplar yapalım
  6. 170 derecede beyaz kalacak şekilde pişirelim
  7. Fırından çıkarken yumuşak ama bekledikçe gevrek ve ağızda dağılan kurabiye formuna gelecektir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails