HAKtan hayırlı ve mutlu eden, belalardan arıtılmış sonuçlar diliyorum tüm evlatlarımız ve kendimiz için.
BİTLİ (SUSAMLI) KURABİYE TARİFİ
malzemeler:
- 1 paket tereyağ/margarin (250 gr)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (bir parmak eksik)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı susam
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
BİTLİ (SUSAMLI) KURABİYE nasıl yapılır?
- Susamı yağsız tavada rengi dönene kadar, çiğ kokusu gidene kadar kavuralım, soğutalım
- Karıştırma kabımıza önce yağları ve şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar karıştıralım
- Susamları ilave edelim
- Kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
- Tepsimize yağlı kağıt serip, ceviz kadar toplar yapalım
- 170 derecede beyaz kalacak şekilde pişirelim
- Fırından çıkarken yumuşak ama bekledikçe gevrek ve ağızda dağılan kurabiye formuna gelecektir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder