KATIKLI DOLMA TARIFI - BITLIS YORESI
Malzemeler:
- İnce, minik kabaklar
- 1 ölçü (kase) dana kıyma
- 1 ölçü yıkanmış ince bulgur
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 2-3 adet ince doğranmışyeşil biber
- tuz,
- ve reyhan
Üzerine:
- Sarımsaklı yoğurt
- Domates sosu(2 yemek kaşığı salça+2 kaşık zeytinyağı+çok az su)
- Nane
- İç malzemesini iyice karıştırıp yoğuralım.
- Küçük ince kabakları oyalım ve 2 parmak kalınlığında dilimleyelim.
- İç malzemeyi resimdeki gibi dolduralım ve tenceremize üst üste dizelim.
- Yeterince tuz atılmış suda yumuşayana kadar haşlayalım.
- Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu hazırlayıp, üzerine nane serperek servis yapalım.
- Sos için 2 kaşık salçayı biraz yağda hafif çevirip, az sulandırıp 3-4 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
3 yorum:
çok güzel olmuş maşallah.ellerinize sağlık.selamlar
ellerinize sağlık, dolmanız hem göz hem gönül doyurucu :)
sevgiler..
Çok güzel görünüyor maşallah bende bu kesme stili ile zeytinyağlı bir yemek vardı kabaklı havuç oda çok güzeldi o tarif geldi aklıma bu şekilde üretilebilir kesme biçimi olarak patlıcana da uygulanabilir
Yorum Gönder