15 Haziran 2013 Cumartesi

YALANCI TAVUK GOGSU TARIFI



YALANCI TAVUK GOGSU TARIFI
YALANCI TAVUK GOGSU TARIFI
*** Resimler arşivden, en kısa zamanda yenileyeceğim
***Tarif otomatik olarak önceden zamanlamayla eklenmiştir.
***LYS sınavına girecek tüm çocuklarımıza başarılar, zihin açıklığı diliyorum..
--------------------
Yalancı tavuk göğsü çocukluğumdan beri en sevdiğim sütlü tatlı çeşitleri arasında en önde gidenlerden biridir..Elbette ki gerçeği gibi değil, lezzet farkı çok aşikar ama yine de damaklarımızı kandırmaya yetiyor. Gerçeği biliyorsunuz çok zahmetli..Tavuğu tavukluğundan, kokusundan tadından tümüyle arındırmak gerekiyor ki bu da saatlerce uğraşmak demek..Defalarla işlemler yapılması lazım. Yemeniz ise beş dakika.! 
O zamanı bulamayanlar için bu yalancı tavuk göğsü tarifim de çok lezzetli inanın..

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler: 
  • 1 litre soğuk süt 
  • 1 çay bardağı süt kreması(çiğ krema)
  • 125 gr tereyağı (veya margarin)
  • 2 küçük kahve fincanı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 parça ezilmiş damla sakızı veya 1 paket vanilya
  • tarçın

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ nasıl yapılır?

  1. Yağımızı eritelim ve yakmadan yaklaşık beş dakika kısık ateşte unumuzu hafifçe pembeleştirelim
  2. 1 litre soğuk sütü karıştıra karıştıra ilave edelim.
  3. Şekeri ekleyelim ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım
  4. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatalım (yine karıştıralım ki dibi tutmasın)
  5. Altını kapatalım ve damla sakızını ekleyelim
  6. Süt kremasını ilave edelim ve mikserle en az 10 dakika karıştıralım
  7. Dilerseniz kuplara, dilerseniz borcama düzgünce yayalım 
  8. Buzdolabında 7-8 saat dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapalım
Afiyet olsun

1 yorum:

Renkli Dünyam dedi ki...

Nefis görünüyor ellerinize sağlık.Tarif alındı denemek istiyorum.Selamlar.

Related Posts with Thumbnails