10 Haziran 2013 Pazartesi

BAZLAMA TARIFI

BAZLAMA TARIFI
BAZLAMA TARIFI
BAZLAMA TARIFI
Bizim evdekilerin bayıldığı, nefis bir yöresel tat.. Yapması kolay, yemesi zevkli...Bu olduğunda ekmeğin yüzüne bakan yok..Kahvaltıda, beş çayında, ufak bir atıştırmalık, acele bir karın doyurma vs. için harika bir pide çeşidi.. 
Daha ne diyeyim, yapan bilir; yiyen bilir.. Denemeyene veya yememiş olana da mutlaka tavsiye ederim.. 
Bir de organik ununuz varsa, yapın koyun deepfreeze ; yiyin afiyetle, ohhhh :)

BAZLAMA TARIFI

malzemeler:
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 tatli kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya(instant değil)
  • Ilık su 

BAZLAMA nasıl yapılır?

  1. Mayamı ve şekeri ılık sütle birlikte hamur yoğurma kabımıza alalım
  2. Maya kabarana kadar bekleyelim
  3. Kabardıktan sonra su ve unu yavaş yavaş karıştırarak çok yumuşak, ele hafif yapışan bir hamur yoğuralım.
  4. Üzerini kapatarak bir saat kadar mayalandıralım
  5. Mayalanan hamurdan mandalina kadar parçalar koparalım ve merdaneyle 1 cm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açalım
  6. Isıttığımız tavamızda altlı üstlü pişirelim
Afiyet olsun

3 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

belgincimm kahvaltı şenlenir kesinlikle,katıklı veya katıksız ne güzel yenir muhabbet eşliğinde

Adsız dedi ki...

1 paket maya mi katiyoruz ben anlamadim yardimci olursaniz sevinirim .

belgin kıral dedi ki...

evet bir paket kuru maya ile hamuru yoğuruyoruz

Related Posts with Thumbnails