30 Haziran 2013 Pazar

BULGURLU BIBER DOLMASI TARIFI

BULGURLU BİBER DOLMASI TARIFI
BULGURLU BIBER DOLMASI TARIFI

Aslında bulgur pilavlı dolma da diyebiliriz.. Oldukça lezzetli ve güzel bir yemek. Farklı bir dolma yapayım derseniz hoş bir alternatif, tavsiye edebilirim..Yağını biraz bol tutmanızı öneririm, az koymanız dolmanızın kuru olmasına sebep olur..Afiyetle :)

BULGURLU BİBER DOLMASI TARIFI

malzemeler:
  • 10-15 adet dolmalık biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet irice domates
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı(veya tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • tuz, pul biber

BULGURLU BİBER DOLMASI nasıl yapılır?


  1. Soğanları sarımsakları yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında hafif pembeleştirelim
  2. Salçayı ekleyelim, biraz karıştırıp minik doğradığımız soyulmuş domatesleri de ilave edelim
  3. Kapağını kapatıp, kısık ateşte beş dakika domatesler yumuşayana kadar pişirelim
  4. Biberleri ayıklayıp , yıkayalım ve dolmalık olacak şekilde içlerini boşaltalım
  5. Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları domateslerin üzerine ekleyip 3-4 dakika kavuralım
  6. Tuzunu, biberini ve sıcak suyunu ekleyelim ,suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Ilıyınca biberlere dolduralım
  8. Tencereye dizdiğimiz biberlerin yarısına kadar su dolduralım, biraz daha tuz serpelim
  9. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatıp, kısık ateşe alalım ve biberler iyice yumuşayana kadar pişirelim
  10. Yanında yoğurtla ve yeşil salatayla servis yapalım
Afiyet olsun



5 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

mm,ellerine sağlık.nefis görünüyor..

Adsız dedi ki...

Pirinç yerine bulguru tercih eden biri olduğum için bulgurlu dolma harçlarını da severek yerim. Kırmızı biberin dolması da pek güzel olur. Ellerinize sağlık.

hdidem95 dedi ki...

akşama pişirmek aklımdan geçmedi değil ama öyle yorgun geldim ki işten hiç bişey pişirmemeye karar verdim:)) ellerine sağlık ablacım nefis afiyetler olsun sevgiler
www.hadisofraya.com

belgin kıral dedi ki...

Hepinize teşekkür ederim, arada bir oluyor böyle kaçamaklar; zorla yapılan yemeğin tadı da olmuyor zaten.İşten yorgun gelince yemek yapmak da bir ayrı zor gerçi :( Allah kolaylık versin canım..

Adsız dedi ki...

Merhabai ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, ama sanki çok fazla doldurulmuş gibi görünüypr, bu şekilde çok doldurulunca şişmeleri için yer kalmadığı için içleri çiğ kalıyor.Çok pişirirsen de hamurlaşıyor.Ayrıca bence dolma nekadar çok yeşillikli olursa okadar güzel oluyor.(dereotu,maydonaz,taze nane, fesleğen..)

Related Posts with Thumbnails