10 Ekim 2007 Çarşamba

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA TARİFİ

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA

Kolay , pratik, leziz bir et yemeği ...Aceleniz var , ani misafiriniz var, hele de düdüklü tencereniz varsa şipşak hazır.. Seveni çok benden söylemesi :)


TERBİYELİ DANA HAŞLAMA TARİFİ


Malzemeler:
  • 4 parça dana haşlamalık incik
  • 4 Su sardağı su
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 7-8 arpacık soğanı
  • 3-4 karabiber tanesi
  • Tuz
terbiyesi:
  • 1 kaşık yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 Limon Suyu

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA nın yapılışı:

  1. Etleri yıkayıp tüm malzemeyi düdüklü tencereye koyup 30-35 dakika pişirelim.
  2. Pişince küçük bir tencerede yağı eritip unu pembeleşinceye kadar kavuralım. 
  3. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edip,küçük bir kasede 1 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpalım ve unlu et suyuna ilave edelim. 
  4. Hazırladığımız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp, sebzeleri ezmeden karıştırıp ateşten alalım. Sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails