Enginarın faydalarını bir de ben saymayayım..Herkes artık ezbere biliyor karaciğer dostu bu sebzeyi..Hem mevsiminde hem deepfreeze koyarak mümkün olduğunca tüketmeye çalışıyoruz biz de.. Eşimin ve benim çok beğendiğimiz bu tarzını ise artık öğrendiniz, biliyorsunuz oğlum yemiyor maalesef :( Bu akşam yukarıda gördüğünüz dörtlünün bir tanesi kaldı anlayacağınız... Çok sevenleri vardır eminim, ben de size ikram edeyim buradan :)
Tarifi de bence uğraştıran bir ıspanak yemeğinden bile daha pratikti inanın.
BEŞAMEL SOSLU KIYMALI ENGİNAR
Malzemeler :
- İçi:
- 150 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber
- Beşamel Sosu için:
- 2 su bardağı soğuk süt(yaklaşık)(1 bardağını hemen 1 bardağını ise gerektikçe azar azar ekleyin)
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Tuz
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Enginarlarımızı limonlu suda çok fazla yumuşamasına izin vermeden haşlayalım.
- Diğer tarafta kıymamızı zeytinyağında kavuralım.
- İçine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim.
- Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Beşamel sosu için, tereyağını eritip unu hafif kavuralım(kabarcıklara çıkana kadar)
- Soğuk sütün yarısını ve azıcık tuzu una ilave edelim.
- Tel çırpıcı ile gerektikçe kalan sütü ekleyerek topaklanmasına izin vermeden koyulaşana kadar pişirelim.
- Isıya dayanıklı bir kabın içine enginarlarımızı yerleştirelim.
- Enginarların üzerine kıymalı harçtan hepsine eşit olacak şekilde paylaştıralım.
- Beşamel sosunu da üzerlerine dökelim.
- 200 °C fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kızarınca kaşar peynirini koyup 2-3 dakika daha fırında tutup çıkaralım
- Üzerine dilerseniz yağda pul biber ısıtıp gezdirelim ve maydanozla süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
1 yorum:
Vitamin ve lezzet dolu harika bir tarif
Ellerinize sağlık
sevgiler:)
Yorum Gönder