5 Mart 2013 Salı

KABAK TATLISI TARIFI

KABAK TATLISI
KABAK TATLISI
Tatlımızın güncellenmiş resimleriyle son hali :)



KABAK TATLISI
Malzemeler:
  • 2 Kilo balkabağı
  • 2.5 Su bardağı tozşeker
  • 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
KABAK TATLISI nın yapılışı:
  1. *Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartalım.
  2. *Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğrayalım.
  3. *Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizelim.
  4. *Bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
  5. *Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
  6. *Geceden beklettiğimiz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirelim.
  7. *Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirelim.
  8. *Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
  9. *Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapalım.


NOT:  Kalan şerbetine iki kaşık tahin ekleyerek üzerine gezdirebilirsiniz.. Bu sos da kabak tatlısına çok yakışıyor...


Afiyet olsun

2 yorum:

vişnap dedi ki...

Eşimin çok sevdiği hatta her gün yese bıkmayacağı bir tatlıdır kabak tatlısı .Çok güzel harika görünüyor ellerine sağlık canımmmm.

tatlı sefam dedi ki...

mmm elıne sağlık zamanı gecmeden yapalım

Related Posts with Thumbnails