- 2 Kilo balkabağı
- 2.5 Su bardağı tozşeker
- 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
KABAK TATLISI nın yapılışı:
- *Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartalım.
- *Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğrayalım.
- *Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizelim.
- *Bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
- *Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
- *Geceden beklettiğimiz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirelim.
- *Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirelim.
- *Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
- *Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapalım.
Afiyet olsun
2 yorum:
Eşimin çok sevdiği hatta her gün yese bıkmayacağı bir tatlıdır kabak tatlısı .Çok güzel harika görünüyor ellerine sağlık canımmmm.
mmm elıne sağlık zamanı gecmeden yapalım
Yorum Gönder