Bu konuda arayışlar sürecek demektir bu...Şimdilik eski usul devam edelim bakalım...
Tabanla ilgili lezzetli önerileriniz varsa lütfen bana da yazın, ricamdır :)
Tüm bu aşamalara bakıp tarifi zor zannetmeyin, en ufak detayı atlamamak için ben uzun uzun yazdım ki , yapıma geçtiğinizde ""aaaa şimdi ne yapacaktım?"" demeyesiniz :)
Hadi kolay gelsin :)
ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE
Malzemeler:
- 2 paket burçak bisküvi
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı fındık unu(şart değil)
Kreması:
- 1 büyük paket (550 gr lık) labne peyniri(oda sıcaklığında)
- 1+çeyrek su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 2 paket çiğ krema
- 2 tepeleme kaşık + 1 silme kaşık dolusu un
- 1 paket vanilya ya da limon kabuğu rendesi (istenirse)
Sosu:
- 1 paket Dr Qetker bitter çikolata sosu
- süsleme elemanları
- Rondoda bisküvilerimizi un haline getirelim ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştıralım(fındık istenirse)
- Kelepçeli kalıbımızın alt tabanı büyüklüğünde yağlı kağıt koyup, kalıbı kapatalım.
- Etrafını alüminyum folyo ile saralımkenarları yanmasın
- Üzerine kağıdımızı yırtmadan patates ezeceği ile bastırarak bisküvi harcımızı yayalım.
- Deepfreeze koyalım mutlaka diğer işlemler bitene kadar.
- Labneyi karıştırma kabımıza alıp şekerle iyice çırpalım, katı kar haline gelsin.
- Yumurtaları tek tek mixerle yedire yedire ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Ununu ve vanilya/limon kabuğu rendesini ekleyelim ve artık mixerin devrini düşürelim.
- Şimdi kremaları ekleyelim.
- Deepfreezdeki kalıbımızı çıkaralım ve üzerine peynirli karışımımızı dökelim...
- Fırınımızı 230 derecede ısıtalım, içine ısıya dayanıklı(ben çelik saplı çelik tencere kullandım) bir kap içinde su koyalım
- Kalıbımızı fırına koyalım, 10 dakika yüksek ısıda, sonra yaklaşık 50 dakika 130 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
- Kapatınca fırın kapağına bir mutfak bezi sıkıştırıp yani hafif aralık bırakıp bir kaç saat fırın içinde soğumasını bekleyelim.
- Soğuyunca bu şekilde üzerini streçleyip buzdolabında bir gece bekletelim
- Servis kabına alırken kelepçeyi açmadan ince bir bıçakla kenarları açalım,a yağlı kağıdı dikaktlice sıyıralım.
- Çikolatalı sosumuzu servisten önce tarifine göre hazırlayalım,
- Dilerseniz dilimlerin üzerine benim yaptığım gibi, ya da tümünün üzerine yayarak servis yapalım
Afiyet olsun
Notlar: ---Yüksek ısıda pişerse dolgusu tok olmaz. Ortasında çökme olur. Düşük ısıda uzun süre pişmesi gerekiyor.
--- Çatlama yapmaması için bir fırın kabına bolca su konulmalı , çıkan buhar çatlamayı engeller.
----Soğumadan fırından çıkarmayalım
----Bir gece dinlenince cheesecake in lezzeti çok daha güzel oluyor.
----Bir de mixeri yüksek devirde çırpmak hava kabarcıklarına sebep olacağı için çatlama oluyormuş bilgilerinize...
----Bir de mixeri yüksek devirde çırpmak hava kabarcıklarına sebep olacağı için çatlama oluyormuş bilgilerinize...
18 yorum:
çok güzel görünüyor. nedne memnunsuz yazdınızki. :( ama ben kalın çizkeklerin ağırolacağını düşünüyorum. benim yapotığımda çok güzeldi. buda güzel. elelrinize sağlık
çok güzel görünüyor, elinize sağlık , ben başarılı olamıyorum, sizin tarifi aynen deneyeceğim.:)
Nursevin cim, ben bu tariften çok memnunum yanlış anlaşılmış sanırım; sadece alt tabanını farklı yapmıştım onu beğenmedim ki zaten onu da yazmadım buraya..tarif bu haliyle bence çok iyi yani :) teşekkür ederim...
Necla Uçar, ço kayrıntılı anlattım, hiç sorun yaşamazsınız, tavsiye ederim çok güzel bir ölçü bu :)
çikolata sos da çok yakışmıştır eminim, görüntü harika ellerinize sağlık :)
ohhhh ellerine sağlık olsada yesek
Canım ben sana içli köfte uzatayım sende bana chesscake olmaz mı:)))
Ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler.
Cheesecake i severim ve farklı soslarla özellikle meyve soslarıyla yaparım. Çikolatalı halini de uzun zamandır yapma niyetim var. Sizinki de çok güzel görünüyor. Elleirnize sağlık.
Nefis olmuş...Ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...
Eline sağlık nefis olmuş canım:)sevgiler
merhabalar,her eve lazım bir blog bu!!!!çok sevdim ...hemen takibe aldım:)
sevgiler
Çikolata soslu cheesecakek var dediler koştum geldim ,umarım bana da kalmıştır canımm ellerine sağlık afiyetler olsun.
elıne sağlık cok lezzetlı duruyor
bende hiç beceremiyorum ama sizinki güzel görünüyor:)
ellerinize sağlık..
sevgiler...
bayılıyorum çikolataya ve cheescake ellerinize sağlık muhtesem görünüyor
Çok nefis bir görüntü. Eline sağlık.
Tabanı için:
» 1 su bardağı un
» 1/4 su bardağı toz badem
» 1/8 çay kaşığı tuz
» 1/4 su bardağı şeker
» 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
» 1 yumurtanın sarısı
» 75 gram soğuk tereyağı birde böyle deneyin
Sevgili Hatice Yaman, çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim.. Beni mutlu ettiniz, teşekkür ederim :)
Tabani icin yulafli kek yapabilirsiniz bence harika olacaktir. :)
Yorum Gönder