Deneyip memnun kalmanız dileğiyle...
PATATESLİ SEMİZOTU
Malzemeler:
- 1 demet iyice yıknamış ve iri doğranmış semizotu
- 1 orta boy kuru soğan
- 150 gr kıyma
- 2 - 3 kaşık zeytinyağı
- 1 orta boy patates(yerine bir avuç pirinç de kullanabilirsiniz)
- 1-2 diş sarımsak
- tuz
- pul biber
- 1 yemek kaşığı salça ya da 1 büyük domates ya da 4-5 kaşık konserve domates suyu
PATATESLİ SEMİZOTU nun yapılışı:
- Yağda yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları hafif pembeleştirelim
- Kıymayı ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak kavuralım
- Salça ya da doğranmış domateslerimizi ekleyip beş dakika pişirelim
- Küp doğradığımız patatesleri ve bir çay bardağı kadar suyu ekleyip kapağını kapatalım çok kısık ateşte on beş dakika patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim
- Semizotlarını , tuz ve pul biberi ekleyip çok fazla öldürmeden biraz daha pişirip altını kapatalım
Afiyet olsun
5 yorum:
değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık ,nefis görünüyor.
Nefisssssss ellerine sağlık canım sevgiler...
mIMMM.Nefis bir lezzet..ellerinize sağlık..Blogunuz ve tarifler çok keyifli..Yemekler çok lezzetli görünüyor..Sizi hemen takibe aldım..tanışmaya banada beklerim..www.nurlumutfakta.blogspot.com..
Eline sağlık canım çok severim semiz otunun her türlüsünü:))
Yorum Gönder