9 Mart 2013 Cumartesi

PAZI BORANİ

PAZI BORANİ
PAZI BORANİ

Çok hafif ve lezzetli bir yemek çeşidi..Sevgili öğrenciler , diyet yapanlar, şekerine kolesterolüne dikkat edenler buyrun buraya... Kolay yemek, acil yemek pratik yemek derseniz on beş dakikada hazır..
Buyurun yapalım:


PAZI BORANİ

Malzemeler:
  • Bir demet pazı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • Tuz,karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
PAZI BORANİ nin yapılışı:
  1. Pazı yapraklarını sirkeli suda bekleterek iyice yıkayıp doğrayalım
  2. Yumuşayana kadar az tuzlu az suda kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar haşlayalım
  3. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Haşladığımız pazıyı da soğanların yanına ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Sarımsakları rendeleyip yoğurda ekleyelim .
  6. Pazıyı üzerinde sarımsaklı yoğurtla iyice karıştırarak servis yapalım. (Benimki fotojenik olmak istedi!!)

Afiyet olsun :)


6 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Ellerinize sağlık. Borani ismi nerdengeliyor hep merak ederim. sağlıklı gerçekden de. afiyetle

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık yine döktürmüşsünüz

anne eli gibi dedi ki...

bayılırımm,eline sağlık nefis görünüyor..

Unknown dedi ki...

Eline sağlık çok lezzetli görünüyor:)

keyiflisofram dedi ki...

Ellerine sağlık ,çok güzel görünüyor.
Sevgiler..

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık ıspanaklısı pazılısı her hali çok güzel boraninin pek severim:)
ellerinize sağlık..
sevgiler..

Related Posts with Thumbnails