Hani ağzınızda dağılır da, cevizini ayrı havucunu ayrı hissedersiniz, işte o kek bu kek...
Şahane bir kek, nefis bir tarif, üstelik kolay ve pratik..
HAVUÇLU KEK TARİFİ
malzemeler:(su bardağı 250 ml)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı erimiş yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 1 dolu çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
HAVUÇLU KEK nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri epeyce mixerle çırpalım(en az 7-8 dakika)
- Mixeri bırakıp yağını, yoğurdunu ve havucunu ekleyip çok az karıştıralım.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın karışımını eleyerek koyup hafif hareketlerle özleştirelim.
- En son cevizi ilave edelim
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt geçirip, kenarlarını yağlayarak hamuru kalıbımıza dökelim
- Üzerini düzeltip tane cevizle süsleyelim ve 160 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
- Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri eleyelim..
Afiyet olsun.
Not: Tüm keklerinizde malzemeler oda sıcaklığında olsun; fırın kapağını pişene kadar açmayın
Not: Tüm keklerinizde malzemeler oda sıcaklığında olsun; fırın kapağını pişene kadar açmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder