21 Aralık 2007 Cuma

HAVUÇLU KEK TARİFİ

havuçlu kek tarifi-sefertası tarifleri
Hani ağzınızda dağılır da, cevizini ayrı havucunu ayrı hissedersiniz, işte o kek bu kek...
Şahane bir kek, nefis bir tarif, üstelik kolay ve pratik..

HAVUÇLU KEK TARİFİ

malzemeler:(su bardağı 250 ml)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı erimiş yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 dolu çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

HAVUÇLU KEK nasıl yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri epeyce mixerle çırpalım(en az 7-8 dakika) 
  2. Mixeri bırakıp yağını, yoğurdunu ve havucunu ekleyip çok az karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın karışımını eleyerek koyup hafif hareketlerle özleştirelim.
  4. En son cevizi ilave edelim 
  5. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt geçirip, kenarlarını yağlayarak hamuru kalıbımıza dökelim
  6. Üzerini düzeltip tane cevizle süsleyelim ve 160 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri eleyelim..
Afiyet olsun.

Not: Tüm keklerinizde malzemeler oda sıcaklığında olsun; fırın kapağını pişene kadar açmayın

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails