KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK TARİFİ
malzemeler:- 6 adet küçük boy patlıcan
- 2 adet soğan
- 200gr kıyma
- 1 domates(ya da 2-3 yemek kaşığı domates sosu)
- 4 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 2 kaşık sıvıyağ
- 6-7 sap maydanoz
- 1 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, kırmızı biber, karabiber
KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK ın yapılışı:
- Patlıcanları yıkayıp, alaca soyup tuzlu suda biraz bekletip acı suyunu çıkaralım
- Kuruladıktan sonra her tarafını sıvıyağ ile yağlayalım ve fırında (ya da tencerede kısık ateşte) közleyip ortalarını kaşıkla açarak fırın kabımıza yerleştirelim.
- Yağda soğanı ve kıymayı kavurup minik doğranmış biberleri ilave edelim.
- Üzerine doğranmış domatesleri ya da domates sosunu ekleyelim
- 1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve toz biber ilave edip, 5-10 dakika suyunu çekene kadar pişirelim
- İndirirken biraz maydanoz ekleyelim.
- Patlıcanların içine yeterince doldurup, sarımsakları da patlıcanlara paylaştıralım
- Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, 1 su bardağı salçalı sıcak su ile fırına verelim.
- Yaklaşık 200 derecede 15-20 dakika pişirelim
- Ya da tenceremizde pişirip sonradan 5-10 dakika fırında tutabiliriz..Bu lezzetini artırıyor. tercih size kalmış :)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder