11 Aralık 2007 Salı

KOZ PATLICANLI KARNIYARIK TARIFI


KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK TARİFİ

malzemeler:
  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 200gr kıyma
  • 1 domates(ya da 2-3 yemek kaşığı domates sosu)
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 6-7 sap maydanoz
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, kırmızı biber, karabiber

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK ın yapılışı:

  1. Patlıcanları yıkayıp, alaca soyup tuzlu suda biraz bekletip acı suyunu çıkaralım
  2. Kuruladıktan sonra her tarafını sıvıyağ ile yağlayalım ve fırında (ya da tencerede kısık ateşte) közleyip ortalarını kaşıkla açarak fırın kabımıza yerleştirelim.
  3. Yağda soğanı ve kıymayı kavurup minik doğranmış biberleri ilave edelim.
  4. Üzerine doğranmış domatesleri ya da domates sosunu ekleyelim
  5. 1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve toz biber ilave edip, 5-10 dakika suyunu çekene kadar pişirelim
  6. İndirirken biraz maydanoz ekleyelim.
  7. Patlıcanların içine yeterince doldurup, sarımsakları da patlıcanlara paylaştıralım
  8. Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, 1 su bardağı salçalı sıcak su ile fırına verelim. 
  9. Yaklaşık 200 derecede 15-20 dakika pişirelim
  10. Ya da tenceremizde pişirip sonradan 5-10 dakika fırında tutabiliriz..Bu lezzetini artırıyor. tercih size kalmış :)

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails