Hiç yağsız çoook hafif bir pasta….
Pandispanya:
4 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardak süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
2- 2,5 bardak un
Kreması:
1 lt süt
3 kaşık un
1 kaşık buğday nişastası
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Üstü:
2 paket hazır çilekli sos
çilek taneleri
yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Diğer malzemeleri ilave edip 170 derecede kek gibi pişiriyoruz.(Dilerseniz yuvarlak kalıp kullanıp, misina ile ikiye bölebilirsiniz).Sıcakken 2/3 bardak süt ile ıslatıyoruz.Krema malzemelerini pişirip mixerle çırpıyoruz.(Bu aşamada kendi tavsiyem,bir paket toz krem şanti de eklenmesi, lezzeti çok güzel oluyor)Çilekleri pastanın üzerine dizip sosu gezdiriyoruz.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
1 yorum:
mis gibi kokusu bile yeter iştahımızı kabartmaya ellerine sağlık Belgincim çok nefis bir pasta olmuş
Yorum Gönder