15 Aralık 2007 Cumartesi

SUSAMLI TUZLU KURABİYELER


Sevgili Asuman arkadaşımın masasından nefis bir lezzet:


  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 yumurta (1 akı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay  kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un


yapılışı:

Malzeme ile hamur kabımızdan ayrılmaya başlayana kadar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendiriyoruz.Kalınca rulo yapıp verev kesiyoruz.(Ya da arkadaşımın yaptığı gibi yuvarlak top da yapabilirsiniz.)Yumurta akına ve susama batırıp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails