21 Aralık 2007 Cuma

ŞEFTALİ KURABİYE




ŞEFTALİ KURABİYE tarifi
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Becel
  • 1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kırmızı,sarı,yeşil gıda boyası



  1. Tüm malzeme ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.Ceviz büyüklüğünde(büyük olmasın) yuvarlaklar hazırlayıp, 170 derecede hafif pembe pişirelim.
  2. Soğuyunca KURABİYELERİN altını çay kaşığı ile oyalım.


Bu çıkan parçaların içine ;

  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık şeker
  • 250 ml süt  pişirelim
  • 1 tatlı kaşığı margarin ekleyip ocaktan alalım
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık 
  • ve çıkan parçaların az bir kısmından koyup karıştıralım, sürülebilir bir macun kıvamına gelsin 


  1. .İçleri boşalan kurabiyelere tekrar dolduruyoruz.2 kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz.
  2. Üç ayrı kaseye çay kaşığının ucuyla her renk boyadan koyup, her birine ½ çay bardağı su ekliyoruz.
  3. Top şekline gelen kurabiyenin bir bölümünü sarıya, bir bölümünü kırmızıya, bir bölümünü ise yeşile batırıp şekere buluyoruz. 
  4. Servis tabağımıza diziyoruz.


Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails