ŞEFTALİ KURABİYE tarifi
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağı
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı Becel
- 1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- Kırmızı,sarı,yeşil gıda boyası
- Tüm malzeme ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.Ceviz büyüklüğünde(büyük olmasın) yuvarlaklar hazırlayıp, 170 derecede hafif pembe pişirelim.
- Soğuyunca KURABİYELERİN altını çay kaşığı ile oyalım.
Bu çıkan parçaların içine ;
- 3 kaşık un
- 3 kaşık şeker
- 250 ml süt pişirelim
- 1 tatlı kaşığı margarin ekleyip ocaktan alalım
- 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
- ve çıkan parçaların az bir kısmından koyup karıştıralım, sürülebilir bir macun kıvamına gelsin
- .İçleri boşalan kurabiyelere tekrar dolduruyoruz.2 kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz.
- Üç ayrı kaseye çay kaşığının ucuyla her renk boyadan koyup, her birine ½ çay bardağı su ekliyoruz.
- Top şekline gelen kurabiyenin bir bölümünü sarıya, bir bölümünü kırmızıya, bir bölümünü ise yeşile batırıp şekere buluyoruz.
- Servis tabağımıza diziyoruz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder