15 Aralık 2007 Cumartesi

SOSYETE MANTISI


3 tane hazır yufka,
250 gr kıyma,
1 tane kuru soğan,
2 yemek kaşığı salça,
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
2 kâse yoğurt
3 diş sarımsak
Tereyağı
Maydanoz
tuz, karabiber, pul biber ve nane
İlkönce yarımşar bardak su ile sıvı yağı karıştıralım. Bir tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağ,soğan ve kıymayı kavuralım.İçerisine tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz katalım.Ateşten alalım.
Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayalım ve + şeklinde keserek dörde bölelim. Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirelim. Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyarak sigara böreği gibi saralım ve tekrar kendi etrafında çevirerek gül şeklini verip tepsiye dizelim.
Kalan su ve yağı, hepsinin üzerine gezdirelim. 180 derece fırında kızartalım.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştıralım. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyalım. Pul biber ve Nane ile süsleyerek servis yapalım.
Servis yaparken üzerine sumak da ekleyebiliriz.
***Bu böreğin yapılmasında ikinci usul ise kızartmaktır. O zaman yufkalara hiçbir şey sürmeden harcı koyup sarılır ve kürdanla tutturularak kızartılır.Ya da vaktiniz varsa minik muskacıklar hazırlanarak kızartılabilir.Tercihim kesinlikle minik sarılan ve kızartılan muska şeklidir.Ancak malum kansorejen kaygısıyla artık hiç kızartma yapmıyoruz.
Yapıp yiyenlere afiyet olsun......

1 yorum:

pasa-kizi dedi ki...

Slm arkadasim sitenize gecinirken öyle denk geldim ama iyide oldu hersey mükemmel olmus ellerinize saglik bazilarini kayt ettim denicem ins. sonrada yorumlarimi yine yazarim:)banada beklerim:)
http://pasasofram.blogcu.com/

Related Posts with Thumbnails