MAYALI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş veya kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 800 gr civarı un
Mayalı poğaça nasıl yapılır?
- Parmak dayanacak sıcaklıktaki suya şekerimizi koyuyoruz.
- Mayamızı ekleyip 5 dakika kabarmasını bekliyoruz.
- Sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz.
- Yavaş yavaş gerektiği kadar un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Kabaran hamuru açıp tekrar yoğuruyoruz ve yine üzerini kapatıp yarım saat daha bırakıyoruz.
- Dilediğimiz içi koyup (peynirli/patatesli/kıymalı/zeytin ezmeli vs) şekillendirip beş dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 ' de pişiriyoruz.(fırın ayarınız farklı olabilir, dikkate alın)
Not: Üzerine susam çörek otu serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder