3 Aralık 2007 Pazartesi

MAYALI POĞAÇA TARİFİ



MAYALI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş veya kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 800 gr civarı un

Mayalı poğaça nasıl yapılır?

  1. Parmak dayanacak sıcaklıktaki suya şekerimizi koyuyoruz.
  2. Mayamızı ekleyip 5 dakika kabarmasını bekliyoruz.
  3. Sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz.
  4. Yavaş yavaş gerektiği kadar un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  6. Kabaran hamuru açıp tekrar yoğuruyoruz ve yine üzerini kapatıp yarım saat daha bırakıyoruz.
  7. Dilediğimiz içi koyup (peynirli/patatesli/kıymalı/zeytin ezmeli vs) şekillendirip beş dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 ' de pişiriyoruz.(fırın ayarınız farklı olabilir, dikkate alın)
Afiyet olsun...

Not: Üzerine susam çörek otu serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails