21 Aralık 2007 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su pudra şekeri
  • 1 çay bardağı  hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta(birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı)

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE Yapılışı

  1. Oda ısısındaki tereyağını, pudra şekerini ,2 yumurta sarısı ve  hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.
  2. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı  yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.(kaba yapışmamaya başladığı anda un ilavesine son verelim)
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  4. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails