HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta(birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı)
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE Yapılışı
- Oda ısısındaki tereyağını, pudra şekerini ,2 yumurta sarısı ve hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.(kaba yapışmamaya başladığı anda un ilavesine son verelim)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder