21 Aralık 2007 Cuma

KAPUSKA TARIFI

KAPUSKA TARIFI
KAPUSKA TARIFI

Bir saattir düşünüyorum, aklıma gelmedi ..Ne? Kim?
Kapuska denince otomatik aklıma gelen şahıs..!! İsmi gelmiyor şimdi iyi mi?
Epeyce eskilerde bir mafya babası idi.. Kapuskayı çok severmiş kendisi.. O günkü haberlerde (aklımda kaldığı kadarıyla) sırf kapuska yemek için bir restaurantı kapattığı ve tam yemeğin ortasındayken hasımları tarafından ablukaya alınıp silahla öldürüldüğünü okumuştum.
Şimdi diyeceksiniz ki yemek tarifiyle mafya babasının ne ilgisi var? Var işte !
Kapuskanın bana çağrıştırdğı tek şey o çünkü..
İstisnasız her yapışımda o adamcağızın kapuska yemek için mevta oluşu ister istemez geliyor işte aklıma..Tövbe tövbe .!!!
Cins miyim neyim? :)
Hadi buyurun, mafyayı çökerten yemek işte aşağıda, adamcağızın öldüğü kadar var, biz de çok severiz mübareği ..
Not: Lütfen aklınıza gelirse yorum olarak yazın ismini de ben de rahatlayayım olur mu?

KAPUSKA TARIFI

malzemeler:
  • 1 küçük lahana (veya sarmadan arta kalan beyaz kısımlar)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 200 gr kıyma
  • 1 kaşık domates biber salçası karışımı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (acı bu yemeğin özelliğidir, mide sorununuz yoksa tavsiye ederim)
  • 2 yemek kaşığı pirinç(yıkayın)
KAPUSKA TARIFI

KAPUSKA nasıl yapılır?

  1. Tenceremize yağımızı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanları hafifçe pembeleştirelim
  2. Kıymayı ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım
  3. Salçaları ekleyip iyice karıştıralım
  4. Yıkanmış ve ince doğranmış lahanaları da ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım ve lahananın suyunu bırakıp sönmesi için on dakika kısık ateşte tutalım
  5. Yıkanmış pirincimizi ve tuzumuzu, biberimizi üzerine serpiştirelim
  6. Fazla olmamak kaydıyla, lahanaları geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatalım ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails