VİŞNE REÇELİ
malzemeler:
- 1 kg vişne
- 1 kg şeker
- ½ limon
- 2-3 parça limon tuzu
VİŞNE REÇELİ nasıl yapılır?
- Şekere batası su koyup 5-10 dakika kaynatıyoruz.
- Diğer tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri (ben dondurulmuş vişne kullanıyorum bazen) 1-1,5 bardak su ile bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.
- Sadece vişneleri kepçeyle alıp ağdaya ekliyoruz.
- Bunu reçelimizin rengi siyah olmasın diye yapıyoruz.(dilersek vişne suyuna azıcık şeker koyup su ilave edip meyve suyu olarak tüketiyoruz).
- Yarım saate yakın kaynatıyoruz.
- Kıvamı gelince limon ve limon tuzunu ekleyip bir iki daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Kıvamı için tabağa birkaç damla koyup akıcılığına bakıyoruz.
- Yuvarlanarak akıyorsa reçelimiz hazırdır.
Afiyet olsun
2 yorum:
Ellerinize sağlık. Şimdi dondurulmuş vişne ile deneyeceğim bu pratik reçel tarifini. Teşekkürler.
Sevgili Ege, umarım beğenirsin ve bana gelip güzel bir yorum bırakırsın :) Afiyet olsun
Yorum Gönder