1 Temmuz 2013 Pazartesi

TAZE KAYISI RECELI TARIFI

KAYISI RECELI TARIFIKAYISI RECELI TARIFI
 Daha önce kuru kayısı reçeli tarifi vermiştim sizlere burada. Bu da hazır mevsimindeyken taze kayısıdan, çok az bir şey; daha ziyade misafir sofraları için yaptığım kayısı reçelim. Bizde reçel hemen hiç tüketilmez çünkü.(Sevmediğimizden değil de sağlık endişemizden )
Daha ziyade doğal bulabilirsek bal ve pekmezdir tercihimiz. Ama kayısı reçeli için en sevdiğim reçel desem yalan olmaz..

TAZE KAYISI REÇELİ TARİFİ

malzemeler:
  • 750 gr şeker
  • 850 gr kayısı
  • şekere batası su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ve yarım limon

KAYISI RECELI nasıl yapılır?

  1. Şekerin üzerine batası su koyalım(yaklaşık 1 su bardağı)
  2. Kaynatalım, altını kısalım ve koyu ağda kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatalım
  3. Yıkanmış ve ikiye ayrılmış kayısıları bu ağdanın içine atalım
  4. Beş- on dakika daha kaynatalım, kıvamını vişne reçeli ve çilek reçelinde anlattığım şekilde kontrol edelim
  5. Reçel kıvamına geldiğine ikna olmuşsak limon ve limon tuzunu ekleyelim üç dört dakika daha kaynatıp altını kapatalım 
  6. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ikram edelim
Afiyet olsun

1 yorum:

ehlikeyfchef dedi ki...

ziyaretiniz ve güzel görüşleriniz için çok teşekkürederim,güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle tüm tarifleriniz ve emekleriniz için ellerinize sağlık :)

Related Posts with Thumbnails