Daha ziyade doğal bulabilirsek bal ve pekmezdir tercihimiz. Ama kayısı reçeli için en sevdiğim reçel desem yalan olmaz..
TAZE KAYISI REÇELİ TARİFİ
malzemeler:
- 750 gr şeker
- 850 gr kayısı
- şekere batası su
- 1 çay kaşığı limon tuzu ve yarım limon
KAYISI RECELI nasıl yapılır?
- Şekerin üzerine batası su koyalım(yaklaşık 1 su bardağı)
- Kaynatalım, altını kısalım ve koyu ağda kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatalım
- Yıkanmış ve ikiye ayrılmış kayısıları bu ağdanın içine atalım
- Beş- on dakika daha kaynatalım, kıvamını vişne reçeli ve çilek reçelinde anlattığım şekilde kontrol edelim
- Reçel kıvamına geldiğine ikna olmuşsak limon ve limon tuzunu ekleyelim üç dört dakika daha kaynatıp altını kapatalım
- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ikram edelim
Afiyet olsun
1 yorum:
ziyaretiniz ve güzel görüşleriniz için çok teşekkürederim,güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle tüm tarifleriniz ve emekleriniz için ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder