Tadına doyamayacağınız bir lezzet....Ekmeğinizin üzerine sürün ,kahvaltınızda size ve sevdiklerinize eşlik etsin...Herkes "ooo bu çok güzel olmuş , eline sağlık desin!" Yapıp kavanozda buzdolabınıza koyun, uzun süre aynı tazeliğiyle kahvaltılarınızda kullanın.
KAHVALTILIK ÇEMEN (ACUKA)
Malzemeler:- 3 dilim ekmek içi
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı salça
- ½ su bardağı ceviz
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- ½ çay bardağı nar ekşisi
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
KAHVALTILIK ÇEMEN(ACUKA) nın yapılışı:
- Tümünü rondodan geçiriyoruz ve dilersek kavanozda, buzdolabında uzun süre saklayabiliyoruz .
- Dilimlenmiş tost ekmeği üzerine ya da sandviç arasına sürerek afiyetle yiyoruz.(Baharat miktarı sizin damak tadınıza göre değişebilir.)
Afiyet olsun
7 yorum:
Eline sağlık nefis görünüyor:) sevgiler
ooohhh miisss gibi eşimin favorilerinden biridir... ellerinize sağlık...
Sevgiler
Evren
elıne sağlık cok severım bende bunu
çok severim ama benimki çok acı olmasın :(
ellerine sağlık...
Benim çocukların kahvaltıdaki vazgeçilmezi en güzel tarafı dediğin gibi uzun süre buzdolabında muhafaza edilebilmesi. Ellerine sağlık..
Off off bu acuka yüzünden yediğim ekmeklerin peynirlerin hesabını şaşırdım inan .Nasıl iştah acıcı bir lezzet bu aman Allahım.Canım ellerine sağlık olsun..
Off off bu acuka yüzünden yediğim ekmeklerin peynirlerin hesabını şaşırdım inan .Nasıl iştah acıcı bir lezzet bu aman Allahım.Canım ellerine sağlık olsun..
Yorum Gönder