22 Şubat 2013 Cuma

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
 KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
Nihayet ben de bir kaç denemeden sonra yapmayı başardım. Kakao seviyorsanız , bitter çikolata seviyorsanız damak tadınıza uyabilecek bir kurabiye ile karşı karşıyasınız demektir. Ağızda dağılışı çok hoş, yanında bir bardak çay ya da sütle mükemmel gidecek bir kurabiye çeşidi.. 

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı+1 parmak toz şeker(100 gr)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • 60 gr tereyağı 
  • 200 gr bitter çikolata(%70 kakao oranlı))
  • 2 su bardağı un(225 gr)

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pudra şekeri üzeri için

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE Yapılışı 

  1. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim
  2. Şeker ve yumurtaları mikserle 8-10 dakika kar gibi olana kadar çırpalım
  3. Erimiş çikolatayı da ekleyelim ve çırpalım
  4. Kuru malzemeleri de ilave edelim ve kaşıkla tüm malzeme karışana kadar karıştıralım(koyuca bir kek hamuru olacak)
  5. Üzerini streçleyip 3-4 saat daha iyisi bir gece buzdolabında bekletelim
  6. Dolaptan çıkınca hızlı bir şekilde kaşıkla hamurdan toplar alıp yuvarlayıp, önce toz şekere; ardından pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
  7. 170 derecede ısınmış fırında sadece 10 dakika( süreyi geçmeyin!) pişirelim

Not:
💢Buzdolabında dinlenmesi kolay şekillendirme açısından önemli, çünkü şekil vermesi zor bir hamur kıvamı olacak.
💢Pişme süresini artırırsanız kurabiye sertleşir. Fırından çıktığında hala yumuşak olacak, soğuyana kadar servis etmeyelim
💢Fazladan un ilave etmeyin lütfen, bu miktar yeterlidir.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails