Sevgili Özlem de bu tarifi görür görmez yapmaya karar vermiştim..Dolapta bekleyen karnabaharın yolu böylece o anda belli olmuştu .. Çok isabetli bir karar verdiğimi abim yerken çok beğendiğini söylediğinde anladım .. Eşim de aynı şekilde..
Ama benim için önemli olan sevgili oğlumun ne düşüneceği idi..Çünkü o bir "sebze sevmez!" "sebze düşmanı!" ne derseniz o işte..
Yalnızca karnabahar da değil konu, her tür sebzeye 16. yy işkence aleti gibi bakıyor resmen. Yüzündeki ifadeyi görünce
-"tamam yavrum, sen onu bırak ben sana bir hayvan devireyim!" diyesim geliyor.
Bazı sebzeleri iyi kötü idare ediyor da mübarek her türünü denediğim karnabaharın sevdirebileceğim hiç bir yolunu bulamadım.
Daha doğrusu bunu yiyene kadar...Cin gibi kerata bu sefer "anlamadı !!!" . Gerçekten anlamadı,,Bir de üstüne çok güzel iltifatlar etti..
Bir tane daha, bir tane daha derken 4-5 taneyi yedi ve hala tık yok...
Beni bir gülme aldı bu sefer, ama resmen tutamıyorum kendimi ve açıkladım. İnanamadı..Yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz.
"Yok artık" der gibi " nayır nolamaz, bana ne yedirdiniz böyle " der gibi..
Sözün kısası mutlaka deneyin bu tarifi, hem de misafirlerinize.. Bayılacaklar emin olun :)
Özlemim in tarifini ben azıcık değiştirdim, kendimize uyarladım... Siz tarifin orijinaline buradan bakabilirsiniz..Arkadaşımın nefis tarifleri var benden söylemesi..
Hem kendim hem oğluşum adına çok teşekkürler güzel bacım:)
Şimdi tarife buyurun :)
KARNABAHAR BEYTİ malzemeler:
iç harcı:
- 1 küçük karnabahar
- 2 parça kemiksiz tavuk budu ya da 1 parça göğüs eti
- 1 adet soğan
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- tuz , pul biber
- 1/2 demet maydanoz
sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı su
- tuz
ayrıca:
KARNABAHAR BEYTİ nin yapılışı:- Erittiğimiz tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı soteleyelim
- Üzerine çok minik doğradığımız tavuklarımızı ekleyip onu da soteleyelim.
- Minik doğradığımız karnabaharları ilave edip karıştırarak devam edelim
- Kapağını kapatıp kendi suyunda bir süre pişirelim
- Suyunu çekince tuzunu, pulbiberini ekleyelim altını kapatalım
- Biraz ılıyınca kaşar peynirini, ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
- İki yufkayı aralarına hafifçe zeytinyağı serperek üst üste koyalım
- Harç malzememizi her yerine yayalım, iki kenarı kıvırıp rulo şeklinde saralım
- İki ya da üç parmak genişliğinde dilimleyerek fırın kabımıza dik yerleştirelim
- Üzerine erimiş tereyağı ya da zeytinyağı sürerek 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
- minik bir kapta sos malzemelerini pişirelim
- Kızaran beytileri fırından alıp soslayıp biraz daha fırınlayalım
- Servis yaparken üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt koyalım ve nane serpelim
Afiyet olsun
7 yorum:
ellerine sağlık canım...
gerçekten harika görünüyor :)
belgin ablam ama sen aşmışsın coşmuşsun bu nedir yahu tarifimi tanıyamadım enfes bişey olmuş. eh ablamın eli değişmiş tabi yılların annesi aşçısı:)) Afiyet olsun yiyen herkese..
Özlemim, hepsi sayende balım, sağolasın :) Ben bize uydurdum sadece ,gerçekten çok güzel oldu...öpüyorum çok :)
bayıldım ben bu tarife, eline sağlık.
bayıldım..bayıldım..bayıldımm..İlk fırsatta deneyeceğim çünkü bizim evde de bir karnıbahar düşmanı var..Sevgili kızıma yediremiyorum bir türlü..Denedikten sonra tekrar döneceğim bu tarife yorum bırakacağım..Sevgiler..
Canim ellerine emeklerine saglik, istah kabartiyor bunlar,
sevgiler....
harika bir tarif bayıldım vallahi..
araba oyunları
Yorum Gönder