BEŞAMELLİ MANTARLI ISPANAK
Malzemeler:- 1/2 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 10-15 tane orta boy mantar(artırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı salça(veya domates suyunuz varsa onu kullanın)
- tuz, karabiber
Beşamel sosu:
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 2 su bardağı soğuk süt (koyu olursa süt ilave edin, sos akıcı kıvamda olmalı)
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
- 1 su bardağı kaşar rendesi
BEŞAMELLİ MANTARLI ISPANAK ın yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve yağda şeffaflaşana kadar çevirelim
- Yıkanmış, doğranmış mantarlarımızı ekleyip onu da kavuralım
- Salça ile biraz daha çevirip yıkanmış doğranmış ıspanaklarımızı ekleyip, tuz karabiber ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim, altını kapatalım
- Servis kabımıza alıp üzerine beşamel sosunu gezdirelim
- 180 derecede ısınmış fırınımızda 10 dakika pişirelim , üzerine kaşarını gezdirip hafif kızartıp çıkaralım
Beşamel sos yapılışı:
- Yağımızı eritelim
- Unumuzu ekleyip hafif sararıp köpük köpük olana kadar kavuralım
- Soğuk sütü çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak ekleyelim, az gelirse az az ilave edelim, akıcı bir kıvamı olsun
- Tuzunu ve kaşarını ekleyip kapatalım.(Dilerseniz bu aşamada yumurta da ilave edebilirsiniz daha lezzetli olur )
Afiyet olsun
7 yorum:
elıne sağlık besamel yemeğı dahada guzellestırıyor
Besamel sosla mantar yapmistim ispanaklada eminim nefis olmustur
ellerine saglik canim doyurucu besleyici yemek olmus
Mantarla ıspanak, ikisi muhteşem ikili bence, birbirlerine çok yakışırlar.Eline sağlık.:)
nefis görünüyor,ellerine sağlık..
denedim çok güzel oldu... Emeğiniz için çok teşekkür ederim... sanırım çoğu tarifinizi denicem. sevgiler
Çok çok teşekkür ederim, çok güzel tarifler var sitede denenecek, yardım isterseniz buradayım :D
Sevgilim gelicek ona guzel bir yemek icin aradim. Profilinizi okudum. Cok icten yazmissin. Sevgiler..
Yorum Gönder