13 Şubat 2013 Çarşamba

ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABIYESI TARIFI

ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABİYESİ
Postu gönderdim, gerekli paylaşımları yaptım, ziyaretçilerime iade-i ziyareti de yaptıktan ve ev halkını sükunete kavuşturduktan sonra nihayet giriş postu için sizlerleyim.. Diyeceksiniz ki çok mu lazım? Eveeet, bence lazım...Bir nevi "reklamlaaar"...

ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABİYESİ
ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABİYESİ

Gerçekten çok güzel sevgili okur, hiç tereddütsüz kopyala, hatta print et, dene, yap, öner, paylaş, ne ise işte ... Ama azıcık emeğe saygı, eğer yaparsan iki satır beni de unutma lütfen :)) Biliyorsun ki bu post bu hale gelene kadar hayli zahmeti var..
Vee en güzel yanı , yapımı çok kolay, en fazla bir paket çikolataya bakar; kalanı her evde olan malzeme zaten.
Sorun kilo/kalori olayı ise o zaman bir şey diyemem işte. Gerçekten tam bir kalori bombası :) Ama bu demektir ki aynı zamanda endorfin bombası da. Yani kısaca eğer sağlık sorunu yok ise, yiyin mutlu olun ..O kadar işte .!

Buyurun tarife şimdi :


ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABİYESİ


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar eksik toz şeker
  • 150 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 

Dolgusu:

  • 1 paket 80 gr lık bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı
Süslemek için:

ÇİKOLATA DOLGULU PASTANE KURABİYESİ nin yapılışı

  1. İlk önce dolguyu hazırlıyoruz  ki, hafif soğuyup koyulaşsın.
  2. Tereyağını eritelim, kırdığımız çikolata parçalarını içine atıp karıştırarak eritelim ve kapatalım. 
  3. Hamur için toz şekeri, margarini ve yumurtaları mixerle krema olana kadar çırpalım
  4. Üzerine vanilyalı unu ekleyelim(ölçülerde oynama yapmayın, cıvıkça bir hamur olacak ) 
  5. Krema sıkacağı ile şekillendirerek , ya da avuç içinde hafif yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize sıralayalım
  6. 160 derecede ısınmış fırınımızda 10- 15 dakika hafif pembeleştirip beyaz kalacak şekilde pişirip çıkaralım.apa
  7. Soğuyunca aralarına çikolata dolgusunu sürüp (dilerseniz hindistan cevizi nie de batırabilirsiniz) diğer bir kurabiyeyi üzerine yapıştıralım .
  8. Fıstık tozuna bulayarak servis yapalım..

Not: ***Bu sosu birebir oranda arttırarak bir çok tatlıda kullanabilirsiniz..Çok lezzetli tavsiye ederim.
        *** Dilerseniz çikolata yerine marmelat ya da beyaz krema da kullanabilirsiniz..


Afiyet olsun

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar.:)

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Nefisssss olmuş...
Ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...

Baharcicegi dedi ki...

Pastanedeki satilanlarindan da daha güzel olmus eline saglik

Baharcicegi dedi ki...

Pastanedeki satilanlarindan da daha güzel olmus eline saglik

CU dedi ki...

Cok guzel gorunuyorlar. Yapilacaklar listemin basina gecti :)

Related Posts with Thumbnails