Yapılması zor değil, ama çok da pratik değil..El oyalıyor yani...Fakat lezzeti harika..Hem de sofradan doymuş ama az kaloriyi beden yüklemiş olarak kalkıyorsunuz..Eee faydalarını uzmanlar saymakla bitiremiyorlar.. Üşenmeyin yapın diyorum işte..Eğer benim gibi bir sebze severseniz yani.
SEBZE HAŞLAMA PÜF NOKTALARI
Fazla haşlarsanız rengi değişir..Hafif diri kalmasını tercih edin.
Sebzeleri iki şekilde haşlayabilirsiniz:
-İlkinde yıkanmış sebzeleri tencerenizin dibine çok az su koyup kaynadıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı olarak çatal kontrolüyle 8-10 dakikada haşlayabilirsiniz..dibindeki az suyu da bir çorbaya ilave edersiniz.
-Ya da benim yaptığım gibi buharda haşlama aparatını yine dibinde az su ile geniş bir tencereye oturtup suya değmeden buharda yaklaşık 10-15 dakika tutarak...
Her iki şekilde de sebzelerin faydalı minerallerini atmamış oluyoruz.
Kolay gelsin..
HAFİF SEBZE SALATASI
malzemeler:
- brokoli
- karnıbahar
- havuç
- varsa taze kırmızı dolmalık biber (ben deepfreezden közlenmiş kullandım)
- mısır( az bir şey serpiştirin)
- zeytinyağı
- limon
- tuz(haşlarken attıysanız eklemeyin)
- 3 kaşık süzme yoğurt(hafif sulandırın)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- nane,tatlı pul biber
- sarımsak
HAFİF SEBZE SALATASI nasıl yapılır?
- Brokoliyi, karnabaharı ve havucu haşlayalım
- Servis tabağında haşladığımız sebzeleri mısır ile karıştıralım.
- Sıvı yağ, limon ve tuzu bir kavanozda çalkalayıp, bu sosu üzerine dökelim ve karıştıralım.
- Bir kasede yoğurt, nane, sarımsak ve tatlı pul biberi çırpıp sebzelerin üzerine dökelim.
Afiyet olsun
1 yorum:
renkleride çok güzel olmuş,ideal bir salata..eline sağlık.
Yorum Gönder