Tamamen doğal bir sucuklu yumurta yemek ve sevdiklerinize katkı maddeli , içinde ne olduğunu bilmediğiniz gıdaları yedirmemek isterseniz bu sucuk içi tam size göre... Biz iki yıldır evde sadece bu sucuğu kullanıyoruz artık.. Ya da çok güvendiğimiz yerlerden temin ediyoruz. Yapımı çok zor değil, lezzeti de güzel ...Tabii ki endüstriyel sucuklar gibi değil ama sağlıklı olduğunu bilmek bence yeterli :)
Bu sucuğu annem hazırlıyor bizim için, ben de deepfreezde muhafaza ediyorum. Her zaman elimin altında yani...Hafta sonları kahvaltıya ORGANİK YUMURTA ile doğal bir sucuklu yumurta hazırlıyorum. Hepinize de denemenizi tavsiye ederim.
Bu sucuğu annem hazırlıyor bizim için, ben de deepfreezde muhafaza ediyorum. Her zaman elimin altında yani...Hafta sonları kahvaltıya ORGANİK YUMURTA ile doğal bir sucuklu yumurta hazırlıyorum. Hepinize de denemenizi tavsiye ederim.
EV YAPIMI SUCUK İÇİ VE DOĞAL SUCUKLU YUMURTA (kayseri mutfağından)
Malzemeler:
- 2 kg orta yağlı kıyma (yağsızsa kasabınızdan bir parça yağlı kıyma alıp ilave edin ya da kuyruk yağı ilave ettirin bir parça yoksa kuru olur)
- 1 paket 80 gr lık toz acı biber (az ılık su ile açılacak)
- 7 baş sarımsak ( soyulup rendelenecek)
- 30 gr kimyon (yaklaşık 2 tatlı kaşığı) (su ile açılacak)
- yeterince tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
sucuk içi yapılışı:
- Tüm malzeme iyice özleşene kadar uzun bir süre yoğurulur (tat kontrolü yapmayı unutmayın, damak tadınıza göre artırma eksiltme yapın)
- buzdolabında bir saat dinlendirilir ve yine yoğurulur
- Buzdolabı poşeti ya da jelatin folyo üzerine bir yumruk büyüklüğünde parçalar konulup yuvarlanır ve resimdeki gibi uzun rulo yapılır (sucuk şeklinde)
- Bu şekilde deepfreeze kaldırılır
- Kullanılacağı zaman bir süre önce çıkarılıp dilimlenir.
Afiyet olsun
6 yorum:
Oyyy oyyy ev yapımı sucuk daha ne isterim ellerine sağlık canım sevgiler.
Sevgili Belgin iyi akşamlar. Nazik ziyaretiniz için teşekkürler. Söylediğiniz gibi sizi güncel görebilmek için izlemeye aldım. Payşaımlarınızın devamı dileği ile..
elinize sağlık....sucukları dilimledikten sonra köfte gibi kızartıp sonra mı yumurtayı kıracagız acaba...
elinize sağlık....sucukları dilimledikten sonra köfte gibi kızartıp sonra mı yumurtayı kıracagız acaba...
conikom, evet dediğin gibi ,hafif kızarınca üzerine yumurtayı kırıyoruz. Fabrika sucukları gibi sert olmadığı için fazla karıştırmıyoruz ki dağılmasın, sevgilerimle :)
tşk ederim deneyeceğimmmmmmmm
Yorum Gönder