Nefis bir börek tarifiyle beraberiz yine.. Çıtır çıtır ağızda dağılıp gidiyor..Nereye? Otomatiğe bağlamıştır bence, çok sormayalım :) Neyse, güzel börek bereketli börek...deneyin bence..
HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
- yarım su bardağı su
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 büyük patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- kırmızı biber ve tuz
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
Üzeri için:
- yumurta sarısı veya sulu yağ karışımı
HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK nasıl yapılır?
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, sıvıyağda kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim
- Haşladığımız ve ezdiğimiz patatesi ve baharatları ilave ederek biraz daha kavuralım, iç malzememiz hazır
- Haşhaşı su ve yağ karışımı ile karıştırıp sürülebilir kıvama getirip inceltelim.
- İkinci yufkamızı da bu yufkamızın üzerine yayıp yine onun üzerine de haşhaş sürelim.
- Yufkamızı önce ikiye ,sonra tekrar ikiye derken toplamda 16 parçaya bölelim.
- İç malzememizi bu parçaların geniş kenarlarına yeteri derecede koyalım ve normal sıkılıkta saralım.
- Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine yumurta veya karışım sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
5 yorum:
patatesli börek hmmm,harika..
Harika görünüyor ben haşhaşlı mercimekli yapıyorum hep birde patatesli deneyim ellerine sağlık
Ilk firsatta deneyecegim. Elinize saglik, cok güzel bir sunum.
Canım günaydın sayfanın yeni görüntü
sü harika olmuş.Börekte nefis elleri
ne sağlık sevgiler...
elıne sağlık patateslıye bayılırım
Yorum Gönder