Mutfak kokmuyor, sağlıklı, pratik, zahmeti az...Bir kadın daha ne ister ? Eğer şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz...Yanında bir salata bir de mısır ekmeği , belki az bir parça kaçamak helva olmaz mı?
Hadi buyurun :)
FIRINDA HAMSİ TAVA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg hamsi balığı
- Sıvıyağ
- 3-4 kaşık mısır unu+beyaz un
- 1 yemek kaşığı tereyağı(ya da 2 kaşık zeytinyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
FIRINDA HAMSİ TAVA nın yapılışı:
- Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş hamsileri bir kasede az miktarda yağ ile güzelce yağlayalım, karışmasını sağlayalım, on onbeş dakika bekletelim.
- Bir kasede mısırunu ve tuzu karıştıralım ve hamsileri tek tek bu una bulayalım
- Yuvarlak cam fırın kabını çok az bir sıvı yağ ile yağlayıp hamsileri resimdeki gibi dizelim.(yağlı kağıt da kullanabilirsiniz)
- Fındık büyüklüğünde parçalara ayırdığımız tereyağını hamsilerin üzerine dağıtalım
- 200C lik fırında kızarana kadar pişirelim..
- Yanında yeşilliklerle limonlu salata soğan salatası vs. ile servis edelim.
Afiyet olsun
13 yorum:
süper görünüyor, eline sağlık, afiyet olsun, sevgiler.:)
hamsiyi görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı :)
şimdi olsa yerdim :)
ellerinize sağlık :)
ellerine sağlık daha güzel fırında değil mi?
sevgiler
Kızımm o kadar çok severki anlatamam en kısa zamanda ona yapacağım... Ellerine fikrine sağlık ... Görüntüsü harikaaaaa
haçenn piz aileçek paluğuu çok severuk ne gadarda lezzetlü gözikir analatammm dadlluummmm ellerine sağlııkk
cok guzel hıc boyle yapmamıstım kkızarmaz sulanır gıbı gelıyordu bana bır dahakıne kesın boyle deneyeceğım
canım çekti o ne güzel görüntü öyle,eline sağlık.
Evet sevgili Bahar, fırında çok daha hafif ve güzel..kızartma olmamsı da daha sağlıklı ne de olsa..:)
Hepinize, çok teşekkür ederim..Gerçekten lezzetli bir tarif..denemenizi tavsiye ederim :)
nefis bi tarif bu hamsiye bayılırım böyle zahmetsiz olanını daha bi çok sevdim ellerine sağlık :)
hamsileri kızartırken una buluyoruz ama fırına sürerken una bulayınca çok kuru düşmezmi una bulamasak nasıl olur
İsimsiz yorumlara cevap vermeme kararı almıştım ama bu sorunuz cevap vermeyi gerektiriyor.
Yeterince yağ kullanırsanız kuru olmuyor.Yağdan tasarruf ediyoruz derken kızartma ile mukayese ediyoruz.
Güzel bir noktaya açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim.
Merhaba, balıkların alt taraflarının da kızarması için arada çevirmek gerekiyor mu?
Yorum Gönder