HAMSİ TAVA TARİFİ
malzemeler:
- 1 kg Hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- yarım su bardağı ayçiçek yağı
- tuz
HAMSİ TAVA nasıl yapılır?
- Hamsilerin kafalarıyla beraber kılçıklarını da temizliyoruz.
- Daha sonra bol su içinde iyice yıkıyoruz.
- Balıkları iyice temizledikten ve süzdürdükten sonra bir kağıt havlu üzerine yayıp ,biraz tuzluyoruz..
- Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyoruz.
- Kısık ateşte iken yavaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp, kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyoruz.
- Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyoruz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyoruz.
- Daha sonra tavayı komple çeviriyoruz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileri tavaya kaydırıyoruz.
- Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.....
- Biraz fazla mı ayrıntılı oldu ne? Ben herkes bilir diye kısaca geçecektim ama yüksek mercilerden uyarı aldım(!) Ben de böyle detaya indim.
- Bilenlere özürümdür.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder