Sevgili komşum Gül ün getirdiği mürdümler bu nefis reçele dönüştüler. Sahur ya da kahvaltı sofralarınızı süsleyecek, hoş bir lezzet..
Hayırlı bereketli iftarlar olsun hepinize :)
İFTAR MENUSU -23
MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg mürdüm eriği (sert ve çürüksüz)
- 1kg şeker
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ nasıl yapılır?
- Yıkayıp ayıkladığımız erikleri boyuna dörde bölüp çekirdeklerini çıkaralım
- Akşamdan üzerine şekeri döküp sabaha kadar sulandıralım
- Sulanan reçeli önce harlı ateşte kaynatıp köpüklerini alalım
- Sonra altını kısalım ve reçel kıvamına gelene kadar kaynatalım
- Dilerseniz daha az kaynatıp, üç dört gün de güneşte ağzı tülbentli olarak bekletip güneşte pişirme yapabilirsiniz.
- Kıvamı elen reçele limon ve limon tuzunu katıp beş dakika daha pişirip altını kapatalım.
- Reçel yapımı ile ilgili PÜF NOKTALARI için TIKLAYIN
- Ilıdıktan sonra kavanozlara doldurup yemek üzere saklayalım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder