Hepimize hayırlı bereketli Ramazanlar diliyorum. Bugün biraz geç kaldım ama bundan sonra daha erken saatlerde her gün için bir yemek menüsü yayınlamak istiyorum kısmetse. Aksilik olursa affola :)
Bugünkü iftar menüsü ve zeytinyağlı mantar tarifi için lütfen yazının devamını okuyun..
İFTAR MENÜSÜ -1
ZEYTİNYAĞLI MANTAR TARİFİ
malzemeler:
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket mantar
- 2 adet iri domates
- 3 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
ZEYTİNYAĞLI MANTAR nasıl yapılır?
- Mantarları iyice yıkayıp (ya da soyup) dörde bölelim
- Yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri sarımsakları yağda hafif soteleyelim
- Kabukları soyulmuş ve minik doğranmış domatesleri ekleyelim ve biraz pişirelim
- Mantarları ekleyelim, tuzunu şekerini ilave edelim
- Önce harlı ateşte şöyle bir karıştıralım.
- Sonra hiç su koymadan çok kısık ateşte kapağını kapatıp kendi suyuyla yumuşayana kadar (yaklaşık yarım saat)pişirelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder