9 Temmuz 2013 Salı

ZEYTINYAGLI MANTAR TARIFI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU -1


ZEYTINYAGLI MANTAR TARIFI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU -1
Hepimize hayırlı bereketli Ramazanlar diliyorum. Bugün biraz geç kaldım ama bundan sonra daha erken saatlerde her gün için bir yemek menüsü yayınlamak istiyorum kısmetse. Aksilik olursa affola :)
Bugünkü iftar menüsü ve zeytinyağlı mantar tarifi için lütfen yazının devamını okuyun..

İFTAR MENÜSÜ -1

ZEYTİNYAĞLI MANTAR TARİFİ

malzemeler:
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket mantar
  • 2 adet iri domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker

ZEYTİNYAĞLI MANTAR nasıl yapılır?

  1. Mantarları iyice yıkayıp (ya da soyup) dörde bölelim
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri sarımsakları yağda hafif soteleyelim
  3. Kabukları soyulmuş ve minik doğranmış domatesleri ekleyelim ve biraz pişirelim
  4. Mantarları ekleyelim, tuzunu şekerini ilave edelim
  5. Önce harlı ateşte şöyle bir karıştıralım.
  6. Sonra hiç su koymadan çok kısık ateşte kapağını kapatıp kendi suyuyla yumuşayana kadar (yaklaşık yarım saat)pişirelim
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails