Hayırlı , bereketli iftarlar hepinize ...
İFTAR MENÜSÜ - 14
- yalancı işkembe çorbası
- mantarlı patlıcan kebap
- pirinçli erişte pilavı
- soslu semizotu salatası
- cevizli yoğurt tatlısı
MANTARLI PATLICAN KEBAP TARİFİ
malzemeler:
- 3 adet bostan patlıcanı
- 350 gr kuzu kuşbaşı
- 1/2 kg mantar
- 2 orta boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet iri domates
- Tuz karabiber
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos:
- 2 kaşık un
- 2 kaşık yağ
- 2-3 su bardağı süt(akıcı boza kıvamına göre artırıp azaltın)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
MANTARLI PATLICAN KEBAP nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyalım ve bir parmak kalınlığında dilimleyelim, tuzlu suda bekletip kara suyunu dökelim ve tekrar yıkayıp kurulayalım
- Hafifçe kızartalım ve fırın kabımıza dizelim(Ben kızartmadan kısık ateşte çok az yağ ile her iki yüzünü yavaş yavaş pişiriyorum)
- Derin bir tencereyi ısıtıyoruz etleri içine atıp mühürlüyoruz.
- Suyunu çektiriyoruz
- Yemeklik doğradığımız soğanları ve yağını ekleyip kavuruyoruz
- Minik doğradığımız biberleri ve ince dilimlediğimiz mantarları ekliyoruz ve kavuruyoruz
- Domatesleri, salçayı,tuz hariç diğer baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayıp suyunu 2/3 çekene kadar pişiriyoruz, sonra tuzunu atıp ocaktan alıyoruz
- Patlıcanların üzerine düzgünce yayıyoruz(biraz sulu olması gerekli,değilse ilave edebilirsiniz)
- Yağda unu kavurup, soğuk sütü dökerek ve sürekli karıştırarak akıcı boza kıvamı elde ediyoruz
- Tuzunu ekliyoruz, altını kapatıyoruz
- Etlerin üzerine gezdiriyoruz
- Fırında 200 derecede yüzünü hafif kızartıyoruz
- Çıkarıp kaşar rendesini serpiştirip yeniden fırına veriyoruz, kızarınca çıkarıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz
Afiyet olsun
2 yorum:
mantar yemesemde görüntü harika.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Mantarın yakışmadığı bir yemek yoktur sanırım
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder