- dere otlu mantar çorbası
- güveçte etli nohut yemeği
- şehriyeli bulgur pilavı
- mor lahana salatası
- kar lokumu
ŞEHRIYELI BULGUR PİLAVI
malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
ŞEHRIYELI BULGUR PİLAVI nasıl yapılır?
- Yemeklik doğradığımız kuru soğanları zeytinyağında pembeleştirelim
- Salçalarını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim
- Yıkadığımız bulguru ve şehriyeleri ekleyelim ve onları da karıştırarak kavuralım
- Suyunu, biberini ve tuzunu da ekleyelim ve kapağını kapatalım
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
- Tereyağını eritip üzerine gezdirelim
- Dinlendikten sonra servis yapalım
Afiyet olsun
3 yorum:
Allah kabul etsin tabak sunum nefis gözüküyor...
Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hayırlı Ramazanlar…
hayırlı cumalar..
pilavınız nefıs görunuyor ellerınıze saglık..,
sevgiler...
Yorum Gönder