11 Temmuz 2013 Perşembe

SEHRIYELI BULGUR PILAVI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU -3

SEHRIYELI BULGUR PILAVI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU -3
RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ -3

ŞEHRIYELI BULGUR PİLAVI 

malzemeler:
  • 1 su bardağı  pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

ŞEHRIYELI BULGUR PİLAVI nasıl yapılır?

  1. Yemeklik doğradığımız kuru soğanları zeytinyağında pembeleştirelim
  2. Salçalarını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim
  3. Yıkadığımız bulguru ve şehriyeleri ekleyelim ve onları da karıştırarak kavuralım
  4. Suyunu, biberini ve tuzunu  da ekleyelim ve kapağını kapatalım
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  6. Tereyağını eritip üzerine gezdirelim
  7. Dinlendikten sonra servis yapalım
Afiyet olsun

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Allah kabul etsin tabak sunum nefis gözüküyor...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hayırlı Ramazanlar…

kalpkurabiye dedi ki...

hayırlı cumalar..
pilavınız nefıs görunuyor ellerınıze saglık..,
sevgiler...

Related Posts with Thumbnails