12 Temmuz 2013 Cuma

BESAMEL SOSLU KABAK OTURTMA TARIFI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU-4

BESAMEL SOSLU KABAK OTURTMA TARIFI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU-4
BESAMEL SOSLU KABAK OTURTMA TARIFI VE RAMAZAN IFTAR MENUSU-4


RAMAZAN IFTAR MENUSU-4

BEŞAMEL SOSLU KABAK OTURTMA TARIFI

malzemeler:
  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1-2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet orta boy domates
  • tuz karabiber
Beşamel sosu:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 su bardağı soğuk süt ( akıcı kek hamuru kıvamı için artırıp, eksiltebilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • tuz
Ayrıca:
  • Kaşar peyniri rendesi

BEŞAMEL SOSLU KABAK OTURTMA nasıl yapılır?

  1. Kabakları tırtırlı bıçakla kazıyıp bir parmak kalınlığında halkalar kesip fırına dayanıklı bir kaba dizelim, hafifçe tuz serpiştirelim
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları yağda hafif soteleyelim
  3. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım
  4. Rendelenmiş domatesi ekleyelim ve biraz daha çevirelim
  5. Salçasını tuzunu ilave edelim, iyice karıştıralım
  6. 10 dakika kısık ateşte kapağını kapatıp pişirelim
  7. Karabiberini ekleyip kapatalım
  8. Bu harcı kabakların üzerine düzgünce yayalım
  9. 3-4 kaşık su ilave edip,kaynadıktan sonra ocakta yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte kabakların pişmesini sağlayalım
  10. Beşamel sos için yağımızı eritelim, unu üzerine koyup kavuralım
  11. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştıralım, topaklanmasına izin vermeyelim
  12. Karıştırarak kaynatalım, akıcı bir kıvam için sütü artırıp azaltabilirsiniz.
  13. Tuzunu ekleyip altını kapatalım
  14. Hemen üzerine bir yumurta kıralım, hızlıca karıştıralım
  15. Beşamel sosu kıymalı harcın üzerine dökelim
  16. 180-190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim
  17. Sonra çıkaralım ve kaşar rendesini her tarafına eşit yayıp tekrar beş dakika daha fırınlayalım 

afiyet olsun

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Eline sağlık canım nefis görünüyor:)) hayırlı ramazanlar...

Nilgün dedi ki...

Giritli olduğumdan mıdır nedir sebze her zaman tercih sebebim. Tadının da görüntüsü gibi olduğuna eminim..

Related Posts with Thumbnails