RAMAZAN IFTAR MENUSU-4
BEŞAMEL SOSLU KABAK OTURTMA TARIFI
malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr kıyma
- 1-2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet orta boy domates
- tuz karabiber
Beşamel sosu:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 su bardağı soğuk süt ( akıcı kek hamuru kıvamı için artırıp, eksiltebilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- tuz
Ayrıca:
- Kaşar peyniri rendesi
BEŞAMEL SOSLU KABAK OTURTMA nasıl yapılır?
- Kabakları tırtırlı bıçakla kazıyıp bir parmak kalınlığında halkalar kesip fırına dayanıklı bir kaba dizelim, hafifçe tuz serpiştirelim
- Yemeklik doğradığımız soğanları yağda hafif soteleyelim
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım
- Rendelenmiş domatesi ekleyelim ve biraz daha çevirelim
- Salçasını tuzunu ilave edelim, iyice karıştıralım
- 10 dakika kısık ateşte kapağını kapatıp pişirelim
- Karabiberini ekleyip kapatalım
- Bu harcı kabakların üzerine düzgünce yayalım
- 3-4 kaşık su ilave edip,kaynadıktan sonra ocakta yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte kabakların pişmesini sağlayalım
- Beşamel sos için yağımızı eritelim, unu üzerine koyup kavuralım
- Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştıralım, topaklanmasına izin vermeyelim
- Karıştırarak kaynatalım, akıcı bir kıvam için sütü artırıp azaltabilirsiniz.
- Tuzunu ekleyip altını kapatalım
- Hemen üzerine bir yumurta kıralım, hızlıca karıştıralım
- Beşamel sosu kıymalı harcın üzerine dökelim
- 180-190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim
- Sonra çıkaralım ve kaşar rendesini her tarafına eşit yayıp tekrar beş dakika daha fırınlayalım
afiyet olsun
2 yorum:
Eline sağlık canım nefis görünüyor:)) hayırlı ramazanlar...
Giritli olduğumdan mıdır nedir sebze her zaman tercih sebebim. Tadının da görüntüsü gibi olduğuna eminim..
Yorum Gönder