Hayırlı, bereketli iftarlar diliyorum hepinize...
Fotoğraf iftar telaşesinden biraz aceleye geldi, yakında yenileyebilmeyi ümit ediyorum ..Afiyette kalın.
IFTAR MENUSU- 6
ADANA KEBAP TARİFİ
malzemeler:
- 750 gr kadar kuzu kıyma (bulabilirseniz erkek kuzu sırtı veya budu)
- 150 gr erkek kuzu kuyruk yağı( kokmasın diye)
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş sarımsak(ezilmiş)-(tercihe kalmış)
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
ADANA KEBAP nasıl yapılır?
- Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğuralım
- Buzdolabında en az 7-8 saat ağzı kapalı olarak dinlendirelim
- Elimizi suyla ıslatıp, dinlenen etten avucumuzun dolusu kadar bir parça alıp yassı tahta çubuklara sıka sıka yerleştirelim
- Izgarada veya yağlanmış tepsi üzerinde fırında kızarana kadar pişirelim
- Yanında tere, nane, sumaklı soğan, gavurdağı salatası, közlenmiş patlıcan, domates salatası vs ile servis yapalım
Afiyet olsun
Not: *Biber salçası konmaz, tadını ekşitir.
*Şişe geçtikten sonra fazla bekletilmeden pişirmek gerekir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder