14 Temmuz 2013 Pazar

ADANA KEBAP TARIFI VE IFTAR MENUSU- 6

ADANA KEBAP  TARIFI VE IFTAR MENUSU- 5
ADANA KEBAP  TARIFI VE IFTAR MENUSU- 5
Hayırlı, bereketli iftarlar diliyorum hepinize...
Fotoğraf iftar telaşesinden biraz aceleye geldi, yakında yenileyebilmeyi ümit ediyorum ..Afiyette kalın.

  IFTAR MENUSU- 6

ADANA KEBAP TARİFİ

malzemeler:
  • 750 gr kadar kuzu kıyma (bulabilirseniz erkek kuzu sırtı veya budu)
  • 150 gr erkek kuzu kuyruk yağı( kokmasın diye)
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak(ezilmiş)-(tercihe kalmış)
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

ADANA KEBAP nasıl yapılır?

  1. Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğuralım
  2. Buzdolabında en az 7-8 saat ağzı kapalı olarak dinlendirelim
  3. Elimizi suyla ıslatıp, dinlenen etten avucumuzun dolusu kadar bir parça alıp yassı tahta çubuklara sıka sıka yerleştirelim
  4. Izgarada veya yağlanmış tepsi üzerinde fırında kızarana kadar pişirelim
  5. Yanında tere, nane, sumaklı soğan, gavurdağı salatası, közlenmiş patlıcan, domates salatası vs ile servis yapalım
Afiyet olsun


Not: *Biber salçası konmaz, tadını ekşitir.
       *Şişe geçtikten sonra fazla bekletilmeden pişirmek gerekir

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails