5 Temmuz 2013 Cuma

KREM SANTILI KOLAY KURABIYE TARIFI

KREM SANTILI KOLAY KURABIYE TARIFIKREM SANTILI KOLAY KURABIYE TARIFI
"Ben kurabiye yapmayı bilmiyorum, öyle bir kurabiye tarifi olsun ki; uğraştırmasın, kolay ve pratik olsun; ben sadece birleştireyim ve istisnasız herkes ama herkes beğensin" diyorsanız ben de "tamam, doğru yerdesiniz" derim. Tarafımdan defalarca, farklı formlarıyla yapıldı, yiyen onlarca kişi çok beğendi. Başka söze gerek yok sanırım, buyurun krem şantili kolay kurabiyemiz yazının devamında :


KREM ŞANTİLİ KOLAY KURABİYE TARİFİ

malzemeler:(200 ml lik su bardağı)
  • 1 paket toz krem şanti (tekli)
  • 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullanıyorum)
  • 2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
  • 1/2 su bardağı fındık tozu(çok ince kıyılmış fındık)
  • 1/2 paket kabartma tozu
Üzerine:
  • 1 çay kaşığı tarçınla karıştırılmış pudra şekeri

KREM ŞANTİLİ KOLAY KURABİYE nasıl yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza toz şantiyi dökelim, yağını ilave edelim
  2. Çatalla ya da tel çırpıcı ile karıştıralım
  3. Ölçülü unu azar azar kabartma tozu ile birlikte karıştıralım
  4. En son fındık tozunu da ilave edelim ve ortalığı toparlarken bir süre buzdolabında dinlendirelim
  5. Sabrınız varsa minik değilse ceviz kadar yuvarlayıp üzerine çatal bastırarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim
  6. 160 derecede beyaz kalacak şekilde (un kurabiyesi gibi üzeri hafif çatladığında tamam demektir) pişirelim
  7. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken, üzerine tarçınlı pudra şekerini eleyelim
Afiyet olsun

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

200mlik su bardağı ne demek

Related Posts with Thumbnails