Dün yaptım, bugün hala kıyır kıyırdı hamuru...Ben çok beğendim. Ama ufak bir hata yapmışım. Yazlığa geldiğimizden bahsetmiştim, burası İstanbul daki evim gibi değil haliyle, her şey bulabildiğimiz kadar. Ben de hamurun başına geçince baktım ki evde sadece bir tane damla sakızlı vanilya var.! Gidip almak da o an için çok lüks. Devam ettim yapmaya. Eee haliyle hamuru damla sakızı aromalı, elmalı harcı tarçınlı olunca biraz aroma karışıklığı yaşadık ama, temelde çok güzel bir hamur oldu..
Tekrar teşekkür ederim Nihan cığım..Çok becerikli ve her yönüyle çok takdir ettiğim sevgili Nihan ın sayfasını ziyaret etmenizi hepinize tavsiye ederim..
Şimdi geçelim bu nefis kurabiyelere..
ELMALI GEVREK KURABİYE TARIFI
malzemeler:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya(veya 1 limon kabuğu rendesi)
- Aldığı kadar un
Elmalı harcı:
- 3 adet elma rendesi
- 1 küçük çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
ELMALI GEVREK KURABİYE nasıl yapılır?
- İç harcını önceden hazırlayıp soğutmamız gerekiyor bunun için öncelikle elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim
- Üzerine toz şekeri koyup ocakta karamelize olana kadar pişirelim.
- Hiç suyu kalmadığında tarçını ve cevizleri ekleyip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım
- Hamur malzemelerinin önce sıvı olanlarını yoğurma kabımıza koyup iyice karıştıralım
- Sonra kur malzemeleri mümkünse eleyerek ekleyelim.
- Un miktarını her zaman yavaş yavaş eklemeyi tercih edin.
- Kolay şekillendirilir oyun hamuru kıvamına gelen hamurumuzu yarım saat dinlendirelim
- Sonra resimdeki gibi bir parça koparıp uzun bir rulo yapalım
- Merdaneyle uzun bir şerit olacak şekilde açalım
- Bıçakla pürüzlerini temizleyip, yine resimdeki gibi üçgen parçalar oluşturalım
- Geniş kenara bir tatlı kaşığı iç harcından koyup rulo saralım
- Tepsimize yerleştirelim
- 160 derecede önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleştirip çıkaralım
- Üzerine pudra şekeri eleyelim
- Çıktığında yumuşak soğudukça gevrek ve nefis lezzette kurabiyeleriniz olacak
Afiyet olsun
11 yorum:
Ellerine saglık belgin ablacım. Super gozukuyor. Oglum elmalı kurabiyeye bayılır. Bi de bunu damla sakızsız olanı deneyecem:) xxx
Çok geçmiş olsun arkadaşım ogluna her neyse saglık proplemi dahada iyi olur. Gerçekden sanal alemde olsa burdaki arkadaşlık samiyeti düzgün bi şekilde götürdükden sonra çok güzel insan aile gibi hissdiyo kendini burda güzel paylaşımlar dilerim arkadaşım cumanız mübarek olsun.
Kesinlikle de eyecegim benimkiler hep yumusak oluyor nasil gevrek yapabilirim diye arastirma yapiyordum cok tesekkür ederim.almanyadan sevgileeer.
Yumurta girmiyormu hamuruna ?
cok begendim bayildim tarfe:)
Gürsel....Kurabiyeyi yaptım çok güzel oldu çay bardağı olarak Ajda kullandım ve 4 çay bardağı un tam geldi Teşekkürler tarif iöin
Geri dönüşünüz için özellikle çok teşekkür ederim...Tarif gerçekten güzel, beğeniniz ve un ölçüsü için de ayrıca teşekkürler :) Afiyette kalın...
Çok güzel bir tadı oluyor fakat benim yaptıgım kesinlikle kıvrılmıyor daha pişmeden çatlıyor yani,masaya yapışıyor neden böyle olabilir?
Yaptım harika oldu... Allah sizden razı olsun sizin başka tariflerinzden de faydalandım daha önce hepsi çok iyi tutuyor şiddetle tavsiye ederim tariflerini
Sekil vermekte zorlandim,ben 1 yumurta sarisi ekledim hamur daha iyi toparlaniyor ve kirilmiyor
Aldığı kadar un diye bir ölçü olur mu kardeşim! Kullandığın unu başlamadan önce tartarsın sonra tarifine unu ilâve edersin. Kalan unu başladığın un miktarından çıkartırsın; kaç gram un kullandığın ortaya çıkar.
Yorum Gönder