24 Temmuz 2013 Çarşamba

PATATESLI RULO BOREK TARIFI VE IFTAR MENUSU - 16

PATATESLI RULO BOREK TARIFI VE IFTAR MENUSU - 16
İftardan sonra çayın yanına ya da sahurda yiyebileceğiniz klasik, pratik, her daim dondurucuda olmasının bizlere büyük kolaylık sağladığı lezzetli rulo börek.. Bu da benim mutfağımdan çıkan hali :)
Hayırlı bereketli iftarlar hepinize..
IFTAR MENUSU - 16


PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ 

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 adet patates
  • tuz karabiber
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri

PATATESLİ RULO BÖREK nasıl yapılır?

  1. Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayalım ve sıcakken ezelim tuzunu, karabiberini ekleyip kenarda bekletelim
  2. Yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvıyağı tel çırpıcı ile iyice çırpalım ve kaşar rendesini ekleyelim
  3. Yufkaların birini tam boyutta tezgaha serip üzerine harç malzemesinin 1/3 ünü yayalım
  4. Onun üzerine patatesin 1/3 ünü düzgünce yayalım
  5. Diğer yufkalara da üst üste aynı işlemi yapıp rulo şeklinde kıvıralım
  6. İkiye bölüp bir tepsi üzerinde dondurucuya koyalım
  7. Yarı donmuş haldeyken çıkarıp bir parmak kalınlığında dilimleyelim 
  8. İstediğiniz miktarını yağlı kağıt serilmiş tepside kızarana kadar pişirelim
  9. Pişirmek istemediklerinizi dilim halinde dondurup poşetleyip daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz..
Afiyet olsun
 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık. nefis görünüyor.

meryem dedi ki...

Bu tarif sitenizden denedigim 2.tarif:-) krem santili pogaca idi ilk tarif ve daha sirada cok tarifiniz var deneyecegim. Pogacayi cok begendik, borek henuz pismedi ama o da guzel olacaga benziyor:-) Cok tesekkur ederim.

Related Posts with Thumbnails