İftardan sonra çayın yanına ya da sahurda yiyebileceğiniz klasik, pratik, her daim dondurucuda olmasının bizlere büyük kolaylık sağladığı lezzetli rulo börek.. Bu da benim mutfağımdan çıkan hali :)
Hayırlı bereketli iftarlar hepinize..
PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4-5 adet patates
- tuz karabiber
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
PATATESLİ RULO BÖREK nasıl yapılır?
- Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayalım ve sıcakken ezelim tuzunu, karabiberini ekleyip kenarda bekletelim
- Yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvıyağı tel çırpıcı ile iyice çırpalım ve kaşar rendesini ekleyelim
- Yufkaların birini tam boyutta tezgaha serip üzerine harç malzemesinin 1/3 ünü yayalım
- Onun üzerine patatesin 1/3 ünü düzgünce yayalım
- Diğer yufkalara da üst üste aynı işlemi yapıp rulo şeklinde kıvıralım
- İkiye bölüp bir tepsi üzerinde dondurucuya koyalım
- Yarı donmuş haldeyken çıkarıp bir parmak kalınlığında dilimleyelim
- İstediğiniz miktarını yağlı kağıt serilmiş tepside kızarana kadar pişirelim
- Pişirmek istemediklerinizi dilim halinde dondurup poşetleyip daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz..
Afiyet olsun
2 yorum:
ellerine sağlık. nefis görünüyor.
Bu tarif sitenizden denedigim 2.tarif:-) krem santili pogaca idi ilk tarif ve daha sirada cok tarifiniz var deneyecegim. Pogacayi cok begendik, borek henuz pismedi ama o da guzel olacaga benziyor:-) Cok tesekkur ederim.
Yorum Gönder