·
Pastırmalı kuru fasulye, malum kokusundan dolayı etli kuru fasulyeye göre evimizde pek tercih edilmez ama sevilir.. Lezzetini seviyorsanız, kokusuna katlanacaksınız artık ne yapalım di mi ?
Hayırlı ve bereketli iftarlar ...
IFTAR MENUSU -20
- Kesme çorbası
- Pastırmalı kuru fasulye
- Kıymalı lazanya
- Yoğurtlu semizotu salatası
- Gül tatlısı
PASTIRMALI KURU FASULYE TARIFI
malzemeler:
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet iri domates
- 3 adet iri köy biberi
- 1 adet acı biber (istenirse)
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6-7 parça pastırma-çemensiz
- 1 tatlı kaşığı tuz
PASTIRMALI KURU FASULYE nasıl yapılır?
- Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri beş dakika düdüklü tencerede veya yumuşayana kadar tencerede pişirelim
- Kuru soğanları yemeklik doğrayalım
- Sarımsaklarla beraber zeytinyağında rengi sarararana kadar soteleyelim
- Biberleri iri iri ekleyip onları da soteleyelim
- Salçayı ekleyelim karıştıralım
- Domateslerin kabuğunu soyup, minik doğrayıp ilave edelim
- Yumuşamış fasulyeleri ve pastırmaları da ekledikten sonra yaklaşık on on beş dakika daha pişirip altını kapatalım ve tuzunu atalım
- Sıcakken servise alalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder