28 Temmuz 2013 Pazar

PASTIRMALI KURU FASULYE TARIFI VE IFTAR MENUSU -20

·    
PASTIRMALI KURU FASULYE TARIFI VE IFTAR MENUSU -20

PASTIRMALI KURU FASULYE TARIFI VE IFTAR MENUSU -20
Pastırmalı kuru fasulye, malum kokusundan dolayı etli kuru fasulyeye göre evimizde pek tercih edilmez ama sevilir.. Lezzetini seviyorsanız, kokusuna katlanacaksınız artık ne yapalım di mi ? 
Hayırlı ve bereketli iftarlar ...



IFTAR MENUSU -20

PASTIRMALI KURU FASULYE TARIFI 

malzemeler:
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet iri domates
  • 3 adet iri köy biberi
  • 1 adet acı biber (istenirse)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 parça pastırma-çemensiz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

PASTIRMALI KURU FASULYE nasıl yapılır?

  1. Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri beş dakika düdüklü tencerede veya yumuşayana kadar tencerede pişirelim
  2. Kuru soğanları yemeklik doğrayalım
  3. Sarımsaklarla beraber zeytinyağında rengi sarararana kadar soteleyelim
  4. Biberleri iri iri ekleyip onları da soteleyelim
  5. Salçayı ekleyelim karıştıralım
  6. Domateslerin kabuğunu soyup, minik doğrayıp ilave edelim 
  7. Yumuşamış fasulyeleri ve pastırmaları da ekledikten sonra yaklaşık on on beş dakika daha pişirip altını kapatalım ve tuzunu atalım
  8. Sıcakken servise alalım
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails