29 Temmuz 2013 Pazartesi

YUMURTALI FASULYE TARIFI VE IFTAR MENUSU-21

YUMURTALI FASULYE TARIFI VE IFTAR MENUSU-21YUMURTALI FASULYE TARIFI VE IFTAR MENUSU-21

İster sofralarınıza garnitür yapın, ister kahvaltılarınıza leziz bir seçenek ; her haliyle beğenilen kolay, pratik bir yemek tarifi... Kalan fasulyemi nasıl değerlendireyim derseniz, ya da farklı, değişik bir fasulye yemeği pişireyim isterseniz bu güzel tarifi deneyebilirsiniz.
Hayırlı ve bereketli iftarlar...


IFTAR MENUSU-21


YUMURTALI FASULYE TARIFI

malzemeler:
  • 250 gr fasulye (artırabilirsiniz)
  • 2 adet yumurta
  • tuz
  • 1 minik kuru soğan
  • 1 minik ya da yarım kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • karabiber

YUMURTALI FASULYE nasıl yapılır?

  1. Fasulyeleri minik minik doğrayalım
  2. Çok az suda suyunu çeken kadar haşlayalım
  3. Soğanı minik doğrayalım
  4. Yağı tavada eritip soğanı kavuralım
  5. Biberleri ve fasulyeleri ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim
  6. Piştiğine ikna olduğumuzda yumurtaları ayrı bir kapta çırpalım ve tuz ekleyip fasulyelerin üzerine düzgünce dökelim
  7. Yumurtalar pişince karabiber serpip servise alalım
Not: Ben yumurtaları karıştırmadan pişirmeyi tercih ettim, sizler karıştırıp garnitür olarak da sofraya koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails