25 Temmuz 2013 Perşembe

CICEK EKMEK (PAPATYA EKMEK) TARIFI VE IFTAR MENUSU - 17

CICEK EKMEK (PAPATYA EKMEK) TARIFI VE IFTAR MENUSU - 17
CICEK EKMEK (PAPATYA EKMEK) TARIFI VE IFTAR MENUSU - 17
CICEK EKMEK (PAPATYA EKMEK) TARIFI VE IFTAR MENUSU - 17CICEK EKMEK (PAPATYA EKMEK) TARIFI VE IFTAR MENUSU - 17

Hayırlı bereketli iftarlar dilerim
İFTAR MENÜSÜ - 17

ÇİÇEK EKMEK TARİFİ

malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 paket yaş maya(veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı su(yaklaşık)
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı(ben kullanmadım, sulandırılmış un sürdüm)
  • susam
  • çörek otu

CICEK EKMEK nasıl yapılır?

  1. Ilık süt ve su karışımına şekeri ve mayayı ekleyip bekletelim
  2. Kabarınca karışımı (Unun bir bardağını ayıralım ) un, tuz ve sıvıyağ ile yoğurmaya başlayalım
  3. Kalan unu yavaş yavaş dökelim
  4. Oldukça yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim
  5. Üzerini örtüp, bir-iki saat mayalanana kadar bekletelim
  6. Sonra eşit ölçüde bezelere ayıralım ve tepsiye dizelim
  7. Yumurtasını sürüp susam, çörek otu sürelim
  8. Tekrar tepsi mayasının gelmesi için yarım saat daha bekletelim
  9. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
  10. İçinin tam pişmesi için kızardıktan sonra dereceyi düşürüp bir süre daha fırında tutalım
  11. Fırından çıkınca altının nemlenmemesi için fırın ızgara teli üzerine alalım
Afiyet olsun.

4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım puf puf çok güzel olmuşşşş....:)
Sevgilerimle,

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ellerine sağlık yumuşacık ve nefissss görünüyor...
Sevgilerimle...

Zeynep dedi ki...

Tepsiye yapımasin die ne yapmak lazim

belgin kıral dedi ki...

Merhaba Zeynep hanım..Tepsinizi katı yağ ile (tereyağı- margarin) iyice yağlarsanız kek, ekmek vs rahatlıkla çıkarabilirsiniz..

Related Posts with Thumbnails