Hayırlı bereketli iftarlar dilerim
İFTAR MENÜSÜ - 17
- enginar çorbası
- beşamelli ıspanaklı mantarlı krep
- patates püresi
- zeytinyağlı barbunya
- çikolatalı tavuk göğsü
ÇİÇEK EKMEK TARİFİ
malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 paket yaş maya(veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı süt
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 3/4 su bardağı su(yaklaşık)
- Üzerine sürmek için yumurta sarısı(ben kullanmadım, sulandırılmış un sürdüm)
- susam
- çörek otu
CICEK EKMEK nasıl yapılır?
- Ilık süt ve su karışımına şekeri ve mayayı ekleyip bekletelim
- Kabarınca karışımı (Unun bir bardağını ayıralım ) un, tuz ve sıvıyağ ile yoğurmaya başlayalım
- Kalan unu yavaş yavaş dökelim
- Oldukça yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim
- Üzerini örtüp, bir-iki saat mayalanana kadar bekletelim
- Sonra eşit ölçüde bezelere ayıralım ve tepsiye dizelim
- Yumurtasını sürüp susam, çörek otu sürelim
- Tekrar tepsi mayasının gelmesi için yarım saat daha bekletelim
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
- İçinin tam pişmesi için kızardıktan sonra dereceyi düşürüp bir süre daha fırında tutalım
- Fırından çıkınca altının nemlenmemesi için fırın ızgara teli üzerine alalım
Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerine sağlık canım puf puf çok güzel olmuşşşş....:)
Sevgilerimle,
Ellerine sağlık yumuşacık ve nefissss görünüyor...
Sevgilerimle...
Tepsiye yapımasin die ne yapmak lazim
Merhaba Zeynep hanım..Tepsinizi katı yağ ile (tereyağı- margarin) iyice yağlarsanız kek, ekmek vs rahatlıkla çıkarabilirsiniz..
Yorum Gönder