20 Temmuz 2013 Cumartesi

REYHAN SERBETI TARIFI VE IFTAR MENUSU - 12

REYHAN SERBETI TARIFI VE IFTAR MENUSU - 12
***Bugün iftara misafirimiz vardı, o yüzden postum gecikti biraz kusura bakmayın..***
Çok keyifli bir içecek. Rengi de, tadı da, kokusu da çok güzel. Bence tabii :) Sevmeyen olabilir, bir şey diyemem. Ama iftardan sonra serinleten, evde yapılmış doğal bir içecekten daha güzel ne olabilir ki ? 
Kesinlikle tavsiye ederim...
Hayırlı bereketli iftarlar dilerim..

İFTAR MENÜSÜ - 12


REYHAN ŞERBETİ TARİFİ

malzemeler: 

  • 1 demet reyhan
  • 1 lt su (yaklaşık 5 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 büyük limon suyu

REYHAN ŞERBETİ nasıl yapılır?

  1. Reyhanları yıkayıp suyunu süzdürelim
  2. Suyumuzu kaynatalım ve reyhanların üzerine dökelim, kapağını kapatıp yaklaşık on on beş dakika bekletelim
  3. Şekeri ekleyelim ve karıştıralım
  4. Limonu ilave edelim
  5. Soğuk servis yapalım
Afiyet olsun

2 yorum:

neşe kılıç dedi ki...

harika bir içecek, bayıldım

neşe dedi ki...

çok nefis oldu, kime ikram ettiysem çok beğendi, sağolun

Related Posts with Thumbnails