Bugünkü ana yemeğimizin tarifi sevgili arkadaşım Solmaz dan. Daha önce de çok güzel lezzeti olan portakallı tart tarifini paylaşmıştım hatırlarsınız.. Solmaz bu güzel yemeği iftara gelen misafirleri için hazırlamıştı. Ben de sizler için fotoğraflayıp, tarifini yazıya döktüm.
Yapıp sevdiklerinizle afiyetle yersiniz umarım.
Bu arada fotoğraflar yemeğimizin fırına girmemiş hali...
Ellerine sağlık arkadaşımın, yakında onun için de bir kategori açacağım sanırım buraya :)
Hayırlı bereketli iftarlar...
- terbiyeli kremalı şehriye çorbası
- sebzeli tas kebabı
- havuçlu nohutlu pilav
- üzüm hoşafı
- fındıklı sarma
SEBZELİ TAS KEBABI TARİFİ
malzemeler:
tas kebabı için:
- 1/2 kg tas kebaplık et
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet domates rendesi
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- kekik
- tuz
sebzeli taban için:
- 3 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 4 adet köy biberi
- 1 adet havuç
üstü için:
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber(kızarmış)
SEBZELİ TAS KEBABI nasıl yapılır?
- Önce tas kebabımızı yapalım. Tenceremizi ısıtıp etlerimizi içine atalım ve suyunu tamamen çekene kadar pişirelim
- Üzerine yağını koyalım, yemeklik doğradığımız soğanları, sarımsakları ilave edip birlikte hafif kavuralım
- Minik doğradığımız biberleri, ekleyelim
- Salça ve domates rendesini ekleyelim
- Az sıcak su ilave edelim ama çok azalırsa takviye yaparak etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim
- Tuzunu ve kekiğini ekleyelim altını kapatalım (bu noktada yemeğin suyu olmalı)
- Sebzeli taban için tüm sebzeleri yıkayıp kuşbaşından biraz irice doğrayalım ve sırayla kızartalım
- Kağıt havlu üzerinde fazla yağını emdirelim
- Kızarttığımız sebzeleri fırın kabımıza düzgünce yayalım
- Üzerine tas kebabını yayalım
- En üste de domates ve biberleri kenarlara süsleyerek dizelim
- 180 derecelik fırında sebzeler ve etlerin lezzeti birbirine karışacak kadar pişirelim(üzerini yağlı kağıtla kapatırsanız yanmaz)
- Sıcak servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder