11 Nisan 2013 Perşembe

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI



Siz adının yalancı olduğuna bakmayın çok lezzetli bir çorba kendisi.. Hele de doğal bir tavuk eti bulup da suyuyla pişirirseniz, bir parça da tavuğundan eklerseniz lezzeti katlanır. Ama tabii bugünkü şartlarda son derece zor bu..Bulup da pişirebilene afiyetler olsun..

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI

malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su (200 ml)
  • 3-4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 diş  ezilmiş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • Tuz, pul biber
  • 1 avuç tel şehriye
YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI nın yapılışı:

  1. Tereyağında unu hafifçe kavuralım
  2. Üzerine iki bardak soğuk su döküp karıştıralım
  3. 3-4 bardak sıcak suyunu ekleyelim
  4. Sirke, tuz ve sarımsak koyup kaynatalım
  5. Şehriyeleri de ilave edelim, on dakika kısık ateşte pişirelim
  6. Kaseye alıp üzerine pul biberli yağ gezdirelim

Not: Dilerseniz içine bir parça didiklenmiş tavuk eti de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hımm mis gibi havaların serinlediği şu günlerde iyi gider.Ben de bunu tavuk etiyle ve suyuyla yapıyorum.Ellerine sağlık sevgiler...

durutarifler dedi ki...

Nefis görünüyor gerçekten
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

Related Posts with Thumbnails