Aroması ve lezzeti alıştığımız kurabiyelerden farklı.
Evde bir anda biten kurabiyelerden değil.
Öyle ağızda da dağılmıyor.
Ama lezzetini ben çok sevdim..
Kapalı kutuda saklayınca, arada bir iki tane yemek çok hoşuma gidiyor. ( yemesem bence daha hayırlı olacak aslında :)
Tavsiye eder miyim Evet, ederim..
SALÇALI KURABİYE TARİFİ
malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tane yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- ayrılan yumurta sarısı
- çörek otu, haşhaş ya da çekirdek içi
SALÇALI KURABİYE nin yapılışı:
- Önce tüm sıvıları karıştıralım
- Sonra kuru malzemeleri ekleyelim
- Unu olabildiğince malzemeyle gerektikçe birleştirelim
- Yumuşak ama şekil alabilen kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edelim
- Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açalım ve şekillli kalıplarımızla keselim
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
3 yorum:
aynı tarifi bende yapıyorum ve tuzlu seven biri olarak bu kurabiyeleri çok severim,eline sağlık nefis görünüyorlar.
kıyır kıyır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ben de bu aralar salçalı her şeye takmış durumdayım
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
Yorum Gönder