Deep freezede kalan son paket bezelyenin bir kısmından ortaya çıkan lezzetimiz.. Biz afiyetle yedik, şifa olsun, kilo olmasın dedik :)
Şimdi artık mevsimi geldi, siz de buyurun deneyin..Afiyetle
BEZELYE ÇORBASI
Malzemeler:1,5-2 su bardağı kadar tanelenmiş bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
5 su bardağı su veya et suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
1- kaşık krema (tercihe bağlı)
BEZELYE ÇORBASI nın yapılışı:
- Patatesi ve soğanı soyup minik doğrayalım
- Tenceremize soğanı ve yağı koyalım pembeleşene kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavurulan soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha soteleyelim.
- Son olarak olarak bezelyeleri ilave edelim az bir şey daha kavuralım.
- 5 su bardağı suyu tencereye ilave edelim; tuzunu atalım
- Kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Altını kapatınca karabiber serpelim ve blenderden geçirelim
- Kıvamını kaynar su ile (gerekirse) ayarladıktan sonra kremamızı ekleyip servise alalım
Afiyet olsun
5 yorum:
mm ellerine sağlık nasıl da güzel görünüyor.
Canım ellerine sağlık görünüm çok güzel can istetiyor .Afiyetler olsun sevgilerimle:)
Ellerine sağlık hiç yemedim bezelye çorbası ama bezelyeyi sevdiğim için mutlaka severim.Görüntü çok güzel...
elıne sağlık yesıl rengı ıcın yenır
daha önce hiç denemiştim çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
Yorum Gönder