12 Nisan 2013 Cuma

BEZELYE ÇORBASI

BEZELYE ÇORBASI
BEZELYE ÇORBASI
Deep freezede kalan son paket bezelyenin bir kısmından ortaya çıkan lezzetimiz.. Biz afiyetle yedik, şifa olsun, kilo olmasın dedik :)
Şimdi artık mevsimi geldi, siz de buyurun deneyin..Afiyetle

BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler:
1,5-2 su bardağı kadar tanelenmiş bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
5 su bardağı su veya et suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
1- kaşık krema (tercihe bağlı)

BEZELYE ÇORBASI nın yapılışı:

  1. Patatesi ve soğanı soyup minik doğrayalım
  2. Tenceremize soğanı ve yağı koyalım pembeleşene kadar karıştırarak kavuralım. 
  3. Kavurulan soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha soteleyelim. 
  4. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edelim az bir şey daha kavuralım.
  5. 5 su bardağı suyu tencereye ilave edelim; tuzunu atalım
  6. Kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  7. Altını kapatınca karabiber serpelim ve blenderden geçirelim
  8. Kıvamını kaynar su ile (gerekirse) ayarladıktan sonra kremamızı ekleyip servise alalım

Afiyet olsun

5 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

mm ellerine sağlık nasıl da güzel görünüyor.

vişnap dedi ki...

Canım ellerine sağlık görünüm çok güzel can istetiyor .Afiyetler olsun sevgilerimle:)

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık hiç yemedim bezelye çorbası ama bezelyeyi sevdiğim için mutlaka severim.Görüntü çok güzel...

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık yesıl rengı ıcın yenır

BOŞNAK KIZI dedi ki...

daha önce hiç denemiştim çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

Related Posts with Thumbnails