Çocukluğumdan kalma çok eski bir tarif...Ben ergen ergen odalara saklanırken annem ve arkadaşları kendi aralarında bu tatlı mı ,pasta mı, kek mi tam olarak adlandıramadığım lezzetin tarifini birbirleriyle paylaşırlardı. "7 kaşın un, 7 kaşık şekerli portakallı kek " di annemin tarif defterindeki adı. Güzeldi , lezzetliydi, hafifdi. Şimdikiler kadar karmaşık ya da alengirli değildi anne tarifleri..
evdeki son portakallara bakarken bu yazdıklarım aklımda uçuştu ve bir anda yapmaya karar verip, yumurtaları çıkardım dolaptan. Sonra da sizlerle buluşturdum :)
PORTAKALLI KEK
malzemeler:- 3 yumurta
- 7 kaşık şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 7 kaşık un(tepeleme değil)
- 1 paket kabartma tozu
üzerine:
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 2 portakalın suyu
- 7 kaşık şeker
PORTAKALLI KEK in yapılışı:
- Yumurtalarla şekeri mixerle krema kıvamına gelene kadar çırpalım
- Yağını ekleyelim ve kaşıkla devam edelim
- Un ve kabartma tozunu eleyelerek ilave edelim ve yavaşça alttan üste doğru karıştıralım
- Fırın kabımızı yağlayalım ve kek harcımızı dökelim
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yüzü hafif kızarana kadar pişirelim(Bu aslında bir nevi pandispanyadır)
- Portakal suyu , rendesi ve şekerini bir küçük tencereye koyup 5 dakika kaynatıp kapatalım
- Fırından çıkan kekimizin üzerine 2 dakika bekleyip bu sosu dökelim ve çekmesi için bir kenarda bekletelim
- Ilıyana kadar bekletip dilimleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
5 yorum:
Bir zamanların modasıydı bu tarif, ben de çok yapardım. Hatırlattığın için teşekkürler. Gerçekten çok hafif ve güzel bir tatlı oluyor.Eline sağlık.
gercekten eskıden tarıfler ne kadar sadeydı portakal bıtmeden denemelı elıne sağlık
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor yiyenlere afiyet olsun sevgiler...
MİS GİBİ KOKULU KOKULU ÇOK SEVERİM CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
Portakallı portakallı mis gibi bir tarif..ellerine sağlık canım..Bayılırım portakallı tatlara...Sevgiler..
Yorum Gönder